BMW skruer ned for strømmen - E-motorcykel om 5 år
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

BMW skruer ned for strømmen

BMW Vision DC Roadster kommer ikke foreløbig
Steffen Olesen
06/01-2020 kl. 11:25

Klimaet samt bekæmpelse af forurening er i dén grad nogle af tidens varmeste emner, og som en del af løsningen på miljøproblemerne foreslår eksperterne, at transport fremover skal foregå i eller på elektrisk drevne køretøjer.

Forbrændingsmotoren truet, ny teknologi introduceres

Flere bilproducenter har allerede annonceret forbrændingsmotorens udfasning, og i Tyskland har man talt om helt at forbyde forbrændingsmotorer fra 2030.

Det har ikke kun betydning for bilerne, og vi motorcyklister bombarderes da også nærmest kontinuerligt med nyheder om kommende elektriske motorcykler, hvoraf mange er udstyret med hidtil uset teknologi og features der var utænkelige for blot få år siden.

I morgen slås dørene op ved den store forbrugermesse for elektronik CES i Las Vegas, hvor publikum med egne øjne har mulighed for at se nogle af de seneste teknologiske landvindinger vedrørende elektriske motorcykler.

Alle har fingeren på pulsen

En række nye spillere på markedet – som eksempelvis det tidligere RMK der har skiftet navn til Verge og NAWA – introducerer jævnligt interessante og alternative nyheder, men også de etablerede motorcykelproducenter holder fingeren på pulsen.

Amerikanske ZERO Motorcycles er efterhånden en gammel kending indenfor elektriske motorcykler, men også traditionsrige producenter som eksempelvis Harley-Davidson er helt fremme i skoene, hvad angår elektrificeringen.

Du har naturligvis allerede stiftet bekendtskab med Harley-Davidson LiveWire som for længst er sat i produktion, og der er ingen tvivl om at andre motorcykelproducenter med tiden vil følge trop.

Vi har allerede set patentansøgninger der peger i den retning fra eksempelvis Honda og Kawasaki, i 2019 set Ducatis Elektriske SuperSport Concept 2020 på youtube, og her på siden kunne du Maj måned 2019 læse om hvad engelske Triumph går og sysler med i den henseende.

BMW Motorrad træder på bremsen

I Juni måned 2019 bragte vi artiklen Elektrisk vision fra BMW, hvor du kunne læse at BMW også var på banen med koncept modellen BMW Vision DC Roadster. En model vi forestillede os snart skulle blive en realitet.

Men nu viser det sig at BMW Motorrad træder forsigtigt på bremsen.

BMW ansøgte ganske vist for ikke så længe siden om patent for opladning gennem støttebenet. Men i et nyligt interview med mediet Cycle World fortæller Markus Schramm, at vi ikke skal forvente at se en elektrisk BMW motorcykel i nærmeste fremtid. Heller ikke selv om nogle få udvalgte motorjournalister fik lov til at se og kortvarigt prøvekøre konceptmodellen i December måned 2019.

Markus Schramm regner med at BMW Motorrad præsenterer en elektrisk motorcykel indenfor 5 år

BMW Motorrad bossen fortæller i interviewet, at det tyske mærke selv forestiller sig en model som BMW Vision DC Roadster som en del af producentens fremtidige produktportefølje. Men uanset om Vision DC Roadsteren bliver en serieproduceret realitet – eller om det bliver en helt anden model vi får at se i virkeligheden – så er buddet at vi får en elektrisk BMW motorcykel at se indenfor en femårig periode… og at det bliver en elektrisk motorcykel tiltænkt det urbane miljø.

Overraskende nok informerer Markus Schramm nemlig også om, at han ikke forestiller sig at BMW vil kaste sig over produktion af elektrisk drevne off-road, touring og mere sportslige modeller.

En lidt overraskende melding fra BMW, der normalt ikke excellerer udi begrænsningens kunst. Men nu ved vi, at der går nogen tid før vi ser en elektrisk BMW motorcykel, og at det bliver en motorcykel tiltænkt byboerne.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start