Aprilia Tuono 660 officiel - Tuareg igen spottet under testkørsel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Aprilia Tuono 660 officiel – Tuareg igen spottet under testkørsel

Lancering af Aprilia Tuono 660 må være nært forestående
CO
07/01-2021 kl. 18:56

Det er ikke mange dage side du her på MagaCin kunne læse, at den længe ventede Aprilia Tuono 660 er lige på trapperne.
Og der går da formentlig heller ikke så forfærdeligt lang tid, før en officiel præsentation kommer til at finde sted, da den spændende mellemklasse naked-bike nu er så officiel, at modellen optræder som fuldgyldigt medlem af familien på Aprilia’s hjemmeside.
Derudover er modellen også begyndt at figurere på anerkendte udenlandske MC-medier, og flere medier spekulerer i, at vi får fulde specifikationer samt flere billeder allerede senest i aften.
Se de dugfriske billeder Aprilia har delt på Instagram.
Artiklen fortsætter under opslaget

Info hurtigere end forventet.
I artiklen der er linket til herover kunne vi fortælle, at Piaggio’s CEO & Managing Director Diego Graffi overfor indiske medier havde bekræftet, at både Aprilia RS 660 og Aprilia Tuono 660 lander på det indiske marked i Juni – Juli 2021.
De oplysninger sammenholdt med anden info førte til vores spekulationer udi, at modellen snart ville blive officielt præsenteret.
Men producentens indledende øvelser er nok begyndt en smule hurtigere end vi egentlig havde forventet.

Hvad vi ved
Vi har endnu ikke nagelfaste oplysninger om den præcise lanceringsdato, og der er heller ikke dumpet et datablad med tekniske specifikationer i indbakken.
Det har Aprilia lovet sker snart, men det afholder os ikke fra, at dele de seneste billeder samt informationer der i øjeblikket er til rådighed med vore læsere.
Den tocylindrede motor er som bekendt i princippet en halv Aprilia RSV4 1100 motor, præcis som på den kåbeklædte søstermodel Aprilia RS 660.

Selvom Aprilia RS 660 og Aprilia Tuono 660 deler motor, er ydelsen som traditionen foreskriver droslet en anelse i Tuono versionen.
Mest tænkeligt for lettere tilgængelighed og øget kørbarhed, og man kunne også sagtens forestille sig, at Tuono udgaven er udstyret med et alternativt kædekit med anden udveksling.
Aprilia beskriver ydelsen på 95 HK som banebrydende i sin kategori, men Tuono’en er altså en snas mindre skarp på lige nøjagtig den front, end Aprilia RS 660 der yder 100 hypper.
Køreklar vægt opgives for Aprilia Tuono 660 til 183 kg, altså nøjagtig samme vægt som den kåbeklædte RS 660.

Samme grundlæggende koncept som Aprilia RS 660
Med fælles platform og samme grundlæggende koncept kommer det ikke som nogen overraskelse, at der rent teknisk er langt flere ligheder end marginale forskelle på Aprilia RS 660 og Aprilia Tuono 660.
Tuono’ens nære slægtsskab understreges også på producentens hjemmeside, hvor man kan læse, at Tuono 660 er udstyret med 5 køremodes. Tre er beregnet til kørsel på offentlig vej, og de to sidste dedikeret til banekørsel.

Tre forskellige farver
Det glæder vi os til at se dokumenteret – forhåbentlig på video – når Aprilia Tuono 660 formentlig om ganske kort tid lanceres officielt under stor ståhej.
Når det sker vil Aprilia Tuono 660 ramme markedet i de tre forskellige farver Concept Black, Iridium Grey og Acid Gold.

Dansk importør og pris endnu ukendt.
Hvem der kommer til at stå for importen til Danmark er desværre endnu uvist, da den hidtidige danske Piaggio importør TMP har indstillet importen af Aprilia og Moto Guzzi.
Om den danske pris vi fik opgivet allerede i Januar 2020 kommer til at holde vides derfor heller ikke.

Hvad så med Tuareg?
I artiklen der er linket til længere oppe fabulerer vi også lidt over den kommende familie forøgelse i form af den terrængående Aprilia Tuareg 660.
Friske spionfotos i meget bedre kvalitet end dem vi hidtil har set af modellen under testkørsel på offentlig vej er i disse dage begyndt at cirkulere på internørdet.
Dem finder du lynhurtigt ved en simpel google søgning.
Så vi forestiller os, at det også er en model vi ret snart kommer til at høre meget mere om.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start