Aprilia Tuareg 660 ude af buskadset - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Aprilia Tuareg 660 ude af buskadset

Touareg 660 fotograferet under testkørsel
CO
29/09-2020 kl. 13:30

Den nye afsindigt spændende Aprilia RS 660 vejer blot 169 kg, og er udstyret med en tocylindret rækkemotor som yder 100 hestekræfter.
Vi kender allerede de danske priser på både RS 660 og den mindst lige så interessante afklædte Tuono 660.
Men vejledende udsalgspris, modelspecifikke tekniske specifikationer og uddybende information for den lidt ukendte tredje søstermodel i rækken er det lidt småt med.

Aprilia Tuareg 660
Aprilia Tuareg har hidtil ikke fået speciel megen omtale i medierne, og det er måske i virkeligheden ikke så underligt.
For ved efterårets store MC-messe EICMA 2019 i Italien, gjorde italienerne ikke det store nummer ud af introduktionen af den fremtidige model, der halvt skjult i et buskads blev præsenteret i en glasmontre, hvor teksten på glasmontrens sokkel varslede om begyndelsen på en ny æra.

Tuareg ude af buskadset
Hvad den nye æra indebærer ved vi endnu ikke så forfærdeligt meget om, men der er kraftige indikationer på, at æraen snart kan tage sin begyndelse.
Se lige de ret friske ‘spion’-billeder nedenunder, som for nylig blev delt af en bruger i en Aprilia RS 660 gruppe på sociale medier.
Det ligner umiskendeligt en Aprilia Tuareg 660 under hemmelig testkørsel. Så det er nok ikke helt urimeligt, at forvente en officiel udmelding fra Aprilia vedrørende Tuareg’en indenfor en overskuelig fremtid.


En seriøs Yamaha Tenere 700 udfordrer?
Den velkørende Yamaha Tenere 700 har i løbet af kort tid markeret sig som en dybt seriøs spiller på markedet.
Du husker måske videoen, hvor Trial køreren Pol Tarrés demonstrer ekstrem kørsel på modellen, de rosende ord fra Mathias da han sidste år testede modellen eller vores beskrivelse af, at flere motorcykeljournalister og chefredaktører på MC medier har købt sig en Yamaha Tenere 700.
Der hersker altså ingen tvivl om, at Yamaha Tenere 700 er voldsomt populær og eftertragtet, så det bliver spændende at se, om Aprilia Tuareg 660 kan gøre Yamaha Tenere 700 rangen stridig.

Forestil dig at Aprilia Tuareg ikke tager ret meget på i forhold til de 169kg der opgives for RS’eren, og husk så lige på, at motoren i RS’eren yder 100 hestekræfter.
I Tuareg 660 vil motorens maksimale effekt formentlig være ofret til fordel for forbedret træk og optimal kørbarhed ved lavere omdrejninger.
Hvis prisen på Tuareg 660 kan holdes på et fornuftigt niveau, hvis vægten kan holdes nede, hvis motoren er stærkere end på Tenere 700, og hvis modellen viser sig at være lige så velkørende som Tenere’en… så er det en genial opskrift på en mega succes.
Vi regner med at modelnavnet Tuareg – som er betegnelsen på nomadefolket der blandt andet opholder sig i Sahara – ikke er tilfældigt valgt. Så vi forventer intet mindre end fortræffelige køreegenskaber i varierende terræn.

Hvornår?
Vi bliver dig desværre svar skyldig når du spørger om, hvornår vi kan forvente at høre mere om modellen og hvornår den forventes at ramme markedet.
Men man har jo lov til at gætte.
Aprilia RS 660 skulle oprindeligt have være lanceret på Mugello racerbanen i Maj måned i år ved en event, der som så meget andet blev droppet pga. Corona.

Men som du kunne læse her på MagaCin i begyndelsen af denne måned, har Aprilia stillet os i udsigt, at Aprilia RS 660 kan bestilles allerede i næste måned.
Videoer med RS 600’eren der bliver brændt af på racerbane er allerede begyndt at cirkulere på internettet, og det kan ikke vare længe inden strømmen af informationer, billeder og videoer med den nøgne søstermodel Aprilia Tuono 660 tiltager.
Og nu ser vi de første billeder af Tuareg 660 under testkørsel.
Da modellen i princippet allerede blev afsløret sidste år, er det ikke urimeligt at antage, at modellen i det mindste er meget tæt på at være produktionsklar.
Eller måske er den allerede klar, og det er ganske enkelt rent markedsføringsmæssigt smartest først at frigive RS’eren, følge op med Tuono 660 umiddelbart efter, og så sende Tuareg’en på banen i kølvandet på de to andre.
Vi ser med forventning frem til yderligere information om den nye Aprilia Tuareg 660, og glæder os som små børn til at teste ørkenkrigeren.

Del med en ven

En person snakker om “Aprilia Tuareg 660 ude af buskadset

Skriv et svar

Giver børn en ny start