2023 KTM 1290 Super Adventure S præsenteret - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2023 KTM 1290 Super Adventure S præsenteret

2023 KTM 1290 Super Adventure S er næppe målrettet de mest politisk korrekte eller de mest miljøvenlige.
CO
13/12-2022 kl. 20:20

KTM glimrende som du kan se i MagaCin’s Video: En rundtur på EICMA 2022 også i år ved sit fravær, da efterårets store mc-messe i Italien løb af stablen.
Østrigerne har nemlig også i år valgt selv at afvikle præsentationerne af nye modeller, som det blandt andet skete for 2023 opdateringen af mærkets Street Range, genfødslen af KTM 790 Adventure og andre modeller.

2023 KTM Super Adventure S
Den relativt nye praksis videreførte KTM omkring spisetid denne aften, ved introduktionen til den nye 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S, hvor KTM i går annoncerede modellens forestående debut.

KTM’s website er naturligvis allerede opdateret med modellen, i denne dedikerede sektion, hvor læseren udfordres til at “turde race hvor som helst”.
Rent teknisk er der dybest ikke sket de store ændringer siden MagaCin, som du kan læse i Test: 2021 KTM 1290 Super Adventure S – Weekendeventyr testede modellen ret tidligt i indeværende år, men nogle enkelte nye tiltag har dog fundet vej til 2023 udgaven.

Blandt 2023 nyhederne fremhæver KTM de to nye farver, og beskriver derudover, at modellen i 2023 er blevet endnu mere anvendelig.
Det er i følge den rundsendte pressemeddelelse blandt andet sket med ekstra optioner i modellens navigationssystem, hvor brugeren nu via KTM Connect appen under kørslen kan få glæde af Turn-by-Turn+ vejledning og waypoint markører unde at stoppe og rode med mobiltelefonen.
Tilsvarende funktionalitet er udstrakt til også at gælde for musik og såkaldte favoritter vedrørende telefonopkald.

#DARE2ADV
Østrigerne har med KTM1290 Super Adventure S efter deres egen beskrivelse flyttet grænser og begrænsninger for enhver motorcyklist som #DARE2ADV.
Det har de angiveligt opnået ved, at modellen byder på tilstrækkeligt med power, versatilitet, tryghed, og teknisk excellence, som ansporer føreren til at køre ind i det ukendte i visheden om, at motorcyklen vedkommende har under sig, vil klare enhver forhindring med behændighed.
Det tror vi faktisk lidt på efter at have set den officielle præsentationsvideo, som findes indlejret længere ned i artiklen.

 • Highlights of the 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S
 • Two brand new color schemes with prominent black and orange as well as graded gray choices
 • Enhanced navigation potential with Turn-by-Turn+ guidance and more travel options
 • Versatile Euro5 V-twin LC8 engine with 160 hp and 138 Nm of torque means a world without limits
 • Lightweight ChroMo stainless steel chassis with geometry that accentuates cornering potential & stability
 • Sophisticated WP Semi-Active Suspension hardware and software smooths out every route, all the time, any time
 • Cutting-edge technology and Bosch 6D sensor to influence bike behavior and ABS settings
 • Ergonomics and bodywork emphasizing control but also comfort and confidence, 849 or 869 mm seat height
 • A host of optimized travel-minded features: illuminated switches, footpegs, stand, windshield, LED lights and simplistic but advanced dashboard interactivity
 • Adaptive Cruise Control as standard
 • Mitas TERRA FORCE-R tires specialized for the KTM 1290 SUPER ADVENTURE S to guarantee the best offering of grip and long-term performance

Præsentationen af 2023 KTM 1290 Super Adventure S begrænses naturligvis ikke blot til en pressemeddelelse, for KTM har som sædvanlig også for få timer siden delt en video med nyheden, hvor temaet er Go Faster For Longer.

Som du kan se i videoen herover, er der ikke meget politisk korrekt over KTM 1290 Super Adventure S.
Modellen får nogle prygl, gashåndtaget vrides brutalt bagover, og føreren drister sig sågar til at flå modellen på baghjul, bremse ned i en imponerende stoppie, levere ikke specielt miljøvenlig dækrøg fra en hyggelig doughnut på asfalten, og så får vi lige en gevaldig brænder mod videoens afslutning.
KTM 1290 Super Adventure S er altså næppe tiltænkt de mest politisk korrekte, og/eller dem som går mest op i bæredygtighed og miljøvenlighed.

2023 KTM 1290 Super Adventure S er næppe tiltænkt de mest grønne af os

Store tekniske nyheder er der altså ikke mange af, på den nyeste version af KTM 1290 Super Adventure S.
Men man kunne nok forestille sig, at der alligevel er nogle, som ønsker at opgradere til 2023 udgaven.
Og netop den gruppes tålmodighed sættes næppe på prøve.
For 2023 udgaven af KTM 1290 Super Adventure S har ikke blot rigtig travlt i præsentationsvideoen, men begynder også allerede at rulle ud til forhandlerne i Januar måned 2023.
Altså i næste måned.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start