Yamaha er back on track! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha er back on track!

Så kom der styr på Yamahas kørere
Steffen F. Olesen
17/09-2021 kl. 06:00

Du kender efterhånden historien om Valentino Rossi’s svære valg, hvor han gennem de seneste mange måneder har tænkt over, om han skulle fortsætte karrieren eller lægge læderet på hylden.
Som bekendt blev sidstnævnte en realitet, da Rossi ved Michelin Grand Prix of Styria på Red Bull Ring i Østrig meldte ud, at han ville indstille karrieren med udgangen af denne sæson.
Den beslutning satte Petronas teamet i en situation, hvor man pludselig skulle ud og finde en ny kører, og de hænger ikke ligefrem på træerne. Og slet ikke nu, hvor de fleste er halvvejs gennem en toårig kontrakt.

Men heldigvis for Petronas, så har Andrea Dovizioso – på trods af en lille pause – stadig mod på at give de vilde prototyper en over nakken.
Så i går kunne teamet offentliggøre, at de har indgået en aftale med Dovizioso som går ud på, at han skal køre side om side med Rossi sæsonen ud, og fortsætte til og med 2023.

Men hov..! Hvad så med Franco Morbidelli?
Jo, ser du… Grunden til at der er et sæde ledigt hos Petronas er, at Franco Morbidelli rykker op i de voksnes rækker og dermed bliver teamkammerat med Fabio Quartararo hos Yamaha’s fabriksteam.
Her skal Morbidelli – lige som Dovizioso – køre sæsonen ud, og fortsætte de kommende to sæsoner.

Men hvad var det nu der skete hos Yamaha’s fabriksteam?
For at få svar på det spørgsmål, skal vi et par måneder tilbage i arkivet for at finde artiklen der er linket til herunder.

Kort efter ovenstående artikel kunne vi fortælle, at Viñales allerede havde fundet nye fodspor at følge.
Den nyhed pustede tilsyneladende godt og grundigt til ilden mellem Viñales og Yamaha, for blot tre dage senere trillede endnu en opdatering ind gennem brevsprækken, og derpå stod der Breaking: Viñales og Yamaha slår op… nu!.

En værre omgang
Så som du nok kan forstå, har der været en del at holde styr på de seneste måneder i forhold til Yamahas deltagelse i kongeklassen, men nu ser det ud til, at der endelig er ro på settet igen.

Yamaha’s Racing managing director, Lin Jarvis, siger om den seneste udvikling:
– Først og fremmest vil vi gerne takke Petronas Yamaha SRT for at lade Franky gøre sin drøm til virkelighed, og rykke op i fabriksteamet før tid. Oprindeligt havde vi planer om at lade Franky rykke op i 2022, men som følge at den pludselige udskiftning af kørere midt i sæsonen, fik vi en chance for at gøre det tidligere.

I forhold til Dovizioso’s tilbagevenden siger Lin Jarvis:
– Vi er glade for, at en MotoGP-stjerne og talent som Andrea slutter sig til Yamaha line-up’et. Vi byder ham varmt velkommen til Yamaha MotoGP -gruppen som et meget vigtigt medlem af vores MotoGP -program.
Vi har befundet os i hidtil usete omstændigheder i år, der resulterede i totalt uventede rytterproblemer for begge Yamaha-hold. Vi oplevede nogle uforudsete og uheldige begivenheder, men vi har kunnet omdanne problemerne til nye muligheder.
Andrea har været væk fra MotoGP i et kort sabbatår, men vi er sikre på, at en rytter af hans kaliber snart vil finde farten igen. Vi ser virkelig frem til at arbejde sammen med ham som medlem af Yamaha’s satellitteam, og vi vil støtte ham på alle de måder vi kan.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start