Viñales smutter fra Yamaha - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Viñales smutter fra Yamaha

Maverick Vinales of Yamaha går hver til sit ved udgangen af 2021
Steffen F. Olesen
02/07-2021 kl. 08:00

Under sidste weekends MotoGP-arrangement bredte et rygte sig hurtigere end en GP-racer kan komme fra start til sving 1. Et rygte som gik på, at Viñales ville annullere sin kontrakt med Yamaha et år før tid til fordel for Aprilia.
Forholdet mellem Viñales og Yamaha har gennem senere tid være svingende, men under arrangementet på Sachsenring d. 20 juni flød bægeret over.

Viñales kvalificerede sig som 21’er, og trillede under løbet over målstregen som feltets sidste mand, efter hvad der uden tvivl er racerkørerens karrieres værste weekend.
Efter løbet langede Viñales ud efter teamet, og påstod at deres respons på hans problemerne med raceren var langt fra respektfulde. Ifølge Viñales vil teamet altså slet ikke lytte på ham, og hvilke udfordringer han har med maskinen.

Få dage senere gik det rigtig godt for Viñales under den frie træning i Tyskland, hvor han kørte rigtig hurtigt i samtlige træninger, sikrede sig pole position til løbet, og sluttede løbet som 2’er.
Desværre var skaden allerede sket, og det står nu klart, at samarbejdet ikke står til at redde.

Dette partnerskab har været væsentligt for mig de seneste fem år, og det har vist sig at være en svær beslutning at gå hver til sit.
I de sæsoner vi har arbejdet sammen, har vi oplevet både fantastiske præstationer og hårde tider.

Maverick Viñales

I videoen herunder er det ligeså tydeligt at se Viñales’ sure miner som Quartararo’s ekstatiske glæde efter løbet i Assen.
I starten af klippet kan du se hvordan Viñales står helt passivt ude i siden da Quartararo springer i armene på Yamaha-teamet, men især ved gruppebilledet i slutningen af videoen kommer Viñales’ humør til syne.
Samtlige medlemmer jubler imens der fra rytteren til højre kommer en diskret “tommel-op”

Viñales sluttede sig til Yamaha i 2017, hvor han fik en fantastisk vind i ryggen som Valentino Rossi’s holdkammerat.
Han vandt tre ud af de fem første løb det år, men inkonsekvens samt problemer med cyklen førte til en lang række problemer i de følgende sæsoner.

Gennem sit fem år lange partnerskab med Yamaha har Viñales (i skrivende stund) vundet otte løb, og derudover sikret sig 16 podie placeringer. Ydermere har han kvalificeret sig til pole position 13 gange, og sluttede 3’er i den samlede stilling i både 2017 og 2019.

Yamaha’s Racing managing director, Lin Jarvis, tilføjede til den officielle udmelding, at teamet er kede af at stoppe samarbejdet med Viñales.

Efter det tyske GP, som var den mest udfordrende weekend i vores partnerskab, havde vi nogle vigtige diskussioner i Assen, og konkluderede at det bedste for begge parter ville være at gå hver deres vej i fremtiden.

Lin Jarvis

Lin Jarvis tilføjer, at Yamaha fortsat vil give Viñales deres fulde støtte gennem resten af sæsonen, og derved sætte proppen i flasken på en ordentlig måde.

Om rygterne om Viñales’ skift til Aprilia taler sandt ved vi endnu ikke, men vi kan heller ikke lade være med at lege med tanken om, at mr. Top Gun ville se super skarp ud i VR|46 læder.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start