Ny spansk racerbane i 2024 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny spansk racerbane i 2024

Landets tredjestørste racerbane nær Sevilla skal stå færdig i 2024
CO
29/12-2022 kl. 05:13

Spanierne kan relativt snart glæde sig over at få en ny racerbane, der placeres nær byen Carmona, som er beliggende omkring 30 km fra Sevilla.
Banen bliver med sine 4,5 kilometer Spaniens tredje største racerbane efter Motorland Aragon på 5.344 meter og Circuit de Barcelona-Catalunya i Catalonske Montmeló der strækker sig over 4,657 km.

Grønt lys til byggeriet
Projektet, der er født i et samarbejde mellem faderen Nono García, som er tidligere racerkører i Formel biler, og sønnen David García, som var Spansk champion i 1996 i 125cc klassen samt 250cc European champion i 2001, har indtil nu været fire år undervejs, men har for ganske nylig fået grønt lys af de regionale myndigheder i Andalusien.
Det fortæller blandt andet det spanske medie El Confidencial, og far og søn satser på, at banen kan tages i brug allerede i 2024.

16 sving, 773 meter langside og 30 pitgarager
Den nye spanske racerbane får efter planen en længde på 4,5 kilometer, bliver 12 meter bred, er udformet med ti højresving og seks venstresving, langsiden strækker sig over 773 meter, og der skal angiveligt bygges et ti meter højt dommertårn samt 30 pitgarager.
Billederne umiddelbart nedenfor illustrerer til venstre et af de tidlige mulige layouts for den nye racerbane, imens billedet til højre angiveligt skulle repræsentere banens endelige udformning.

Planmæssigt eller ej
Det går ikke altid helt efter planen, når entreprenante og driftige initiativtagere forsøger at etablere en fuldblods racerbane.
Det så vi senest et eksempel på med den finske KymiRing, hvor tingene åbenlyst ikke gik helt som planlagt, men omvendt har vi heldigvis også set eksempler på det modsatte, som med blandt andet den indonesiske Mandalika International Street Circuit, og den nye Sokol Race Track, som er på MotoGP programmet fra 2023 til 2027.

Planen om at den nye spanske racerbane nær Sevilla skal tages i brug i 2024, lyder måske en anelse ambitiøs. Men García familien har faktisk allerede opførelsen af en racerbane på CV’et, så det er slet ikke et nyt territorie der betrædes.
Og udviklerne har allerede erhvervet grunden til byggeriet af racerbanen, men det er også et faktum, at den globale finansielle situation nu har gjort byggeri væsentligt dyrere.

Vi krydser fingre for, at projektet kommer til at forløbe som planlagt, at prognoserne om at 4.000 glade motorcykelentusiaster (heraf 3.000 udenlandske) årligt vi benytte faciliteterne holder stik, og at banen eventuelt fremover indlemmes i MotoGP kalenderen.

Et stort skulderklap til Nono- og David García for at kaste sig ud i så omfattende et projekt, og MagaCin følger naturligvis også udviklingen i denne sag.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start