MotoGP: Udviklingen af næste års racere i fuld gang - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP: Udviklingen af næste års racere i fuld gang

Bagnaia hurtigst på Jerez
Steffen Olesen
21/11-2021 kl. 14:32

2021 sæsonen i MotoGP endte med en samlet sejr til Fabio “El Diablo” Quartararo, som på sin Yamaha var den første franskmand nogensinde til at løbe med VM-pokalen.

MotoGP udviklede sig i år i en særdeles underholdende retning, hvor blandt andet spanske Marc Márquez – som ellers længe har været en dominerende figur i MotoGP – på grund af problemer i forbindelse med en skulderoperation hvor han måtte opereres over flere omgange, måtte nøjes med at deltage i udvalgte løb.
Vi så også den ikoniske italienske racerkører Valentino Rossi meddele, at han indstiller karrieren, den forsvarende verdensmester Joan Mir magtede ikke at forsvare titlen, og 24-årige italienske Francesco “Pecco” Bagnaia gav på sin Ducati Fabio Quartararo, som sikrede sig VM-titlen med blot 26 point seriøst kamp til stregen.

Men måske er det Quartararo som skal jagte “Pecco” næste år.
For Ducati’s 2022 MotoGP racer viste sig under den nyligt overståede test på Jerez sig, at være hurtigere end nogensinde.

Bagnaia hurtigst på Jerez
Fransesco Bagnaia var nemlig hurtigst af alle, da MotoGP feltet efter afslutningen på årets MotoGP sæson for nylig testede en masse nyt grej på Jerez.
Men det var egentlig ikke det mest interessante, for under testkørslen af den kommende sæsons racere, var der klare indikationer på, at racerne til 2022 bliver skarpere end nogensinde.
Se det korte videoklip MotoGP har delt på sociale medier.

MotoGP feltet kører yderligere test på Sepang og Mandalika i 2022, hvor mere nyt grej naturligvis også skal afprøves.
Men det er nu alligevel lidt spændende at se, at Yamaha allerede nu er i gang med at teste blandt andet nyt stel og kåbe, Ducati testede nyt luftindtag, en ny aerodynamisk pakke samt ny hole-shot anordning – hvor Bagnaia var imponeret over, at man kunne gøre en perfekt racer endnu mere perfekt – Honda afprøvede som de eneste en helt ny racer med nyt stel og ny motor, Aprilia kørte testen med et modificeret stel og mindre aerodynamiske vinger samt ændret udstødning, KTM testede ligeledes ændret aerodynamik og Suzuki’s nye stærkere motor, en ny bagsvinger og forskellige kåber kom også i aktion.

MotoGP racerne bliver altså endnu skarpere i MotoGP sæsonen 2022, hvor både MotoGP 2022 deltagerlisten og 2022 MotoGP kalenderen med 21 løb fordelt over sæsonen i øvrigt allerede er frigivet.

Yderligere video fra testen på Jerez
Næste års MotoGP racere bliver altså som forventet stærkere, hurtigere og skarpere end nogensinde før, så vi forhåbentlig kan se frem til en MotoGP sæson, der bliver mindst lige så spændende som dette års.

Dem som er vilde med at nørde MotoGP racere og alt der har med MotoGP at gære – og har det nødvendige abonnement hos motogp.com – kan fordybe sig i denne “efter-flaget-analyse video af halvanden times varighed, hvor der er masser af videoklip fra pit garagerne, video med banekørsel, citater fra MotoGP kørere, interviews med teambosser og meget, meget mere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start