Far og søn omkommet ved IOMTT - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Far og søn omkommet ved IOMTT

Arrangøren mener der er et glimt af lys i en mørk tid
CO
11/06-2022 kl. 21:13

Antallet af omkomne under dette års Isle of Man TT er nu beklageligvis øget til fem, da arrangøren af det historiske og mytiske racerløb i går kunne overbringe den triste besked om, at både far og søn fredag mistede livet i forbindelse med et uheld på sidste omgang i det andet løb ved Sidecar Race of the 2022 Isle of Man TT Races.
Arrangøren beskriver at den 56-årige fader Roger Stockton var fører af motorcyklen, og at hans 21-årige søn Bradley Stockton var “sandsæk” i sidevognen.
Det var 11. gang Roger Stockton deltog ved IOMTT, og første gang for sønnen, som efter deres første løb sammen endte på en fornem 8 plads med en gennemsnitsfart på 106 mph eller 170,6 km/t, og hvor de under fredagens andet løb altså på tragisk vis mistede livet i forbindelse med et uheld på sidste omgang.

Arrangøren har lige som ved de forudgående ulykker delt en officiel erklæring på deres website, som også videreformidles via opslag på sociale medier.

Som det fremgår af erklæringen, er det med stor sorg Isle of Man TT Races bekendtgør tabet af Roger og Bradley Stockton.
Udtalelsen “We extend our deepest sympathy to their families, loved ones and friends” er efterhånden ved at være for velkendt i forbindelse med dette års IOMTT, og vi håber inderligt lige som efter det tredje indrapporterede dødsfald, at det nu er den ufravigeligt sidste meddelelse af den karakter.

2022 IOMTT præget af uheld og dødsfald
29-årige Mark Purslow mistede 1. Juni livet ved en ulykke under den fjerde kvalifikationskørsel ved 2022 Isle of Man TT som årets første, og samme skæbne overgik få dage senere den franske 35-årige “sandsæk” Olivier Lavorel i forbindelse med et uheld på første omgang i et sidevognsløb.
Eller det troede arrangøren i hvert fald i første omgang, indtil der blev kastet lys over en yderst uheldig fejltagelse, hvor det viste sig, at en forkert deltager var erklæret død.
Efter årets to første dødsfald fulgte meddelelsen om, at Isle of Man TT Races bekræftede tabet af 52-årige Davy Morgan i forbindelse med en ulykke på sidste omgang af det første SuperSport race ved 2022 Isle of Man TT Races, og ulykkesstatistikken er med de seneste dødsfald kraftigt forværret.

Fremtiden for IOMTT?
Om rækken af dødsfald ved dette års IOMTT får betydning for fremtidige arrangementer, kan man foreløbig kun gisne om.
Men mon ikke der er nogle, som snart råber vagt i gevær?

Motorcykler udelukket fra Pikes Peak
Vi så sidste år motorcyklerne blive udelukket permanent fra Pikes Peak International Hill Climb efter den ulykkelige hændelse i 2019, hvor den 36-årige amerikanske racerkører Carlin Dunne mistede livet i forbindelse med en ulykke umiddelbart før målstregen.
Carlin Dunnes mor gav ellers sin opbakning til, at motorcyklerne fortsat skulle have mulighed for at køre ræs på Pikes Peak, men sådan gik det altså ikke.
Alle er nok enige i, at ét dødsfald i motorsport er et for mange, men risikoen er vel rent nøgternt set også en del af fascinationen for nogle tilskuere.
Og man kan med rette argumentere for, at deltagerne ved IOMTT burde være både velorienteret om og indforstået med de særdeles velkendte risici, når man deltager ved IOMTT, der af mange betegnes som verdens farligste racerløb.

Et glimt af lys i en mørk tid
Uagtet arrangøren fortæller, at båndet mellem far og søn der udlevede drømmen om at køre sammen ved IOMTT bringer et glimt af lys i en mørk tid, må det godt nok være trist, vanskeligt og hårdt for familien og de nærmeste, at få overdraget beskeden om, at både far og søn ikke længere er her.
Vores oprigtige kondolencer og dybeste medfølelse til Roger og Bradley Stockton’s familie og nærmeste.
Æret være Roger og Bradley Stockton’s minde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start