Motorcykler permanent udelukket fra Pikes Peak - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorcykler permanent udelukket fra Pikes Peak

Beslutningen annonceret via pressemeddelelse
Steffen Olesen
12/08-2021 kl. 20:15

Nu er det definitivt slut med deltagelse af motorcykler ved Pikes Peak International Hill Climb, der været afviklet siden 1916 i Rocky Mountains – Colorado.
Det meddelte arrangøren bag eventet i en pressemeddelelse i går.
Det fremgår af pressemeddelelsen, at bestyrelsen for eventet efter to års undersøgelser, grundige overvejelser og råd fra kolleger i motorsportsindustrien har besluttet, at motorcykler ikke længere får lov til at deltage ved det årlige Race to the Clouds.

Spændende men også tragisk
Den midlertidige bestyrelsesformand Fred Veitch citeres frit oversat for følgende:
Motorcyklernes deltagelse har flere gange siden 1916 været en del af løbets historie, og har været både spændende og tragiske indslag for de konkurrerende og fans.
Det har været en lang proces og en svær beslutning at træffe, men vi er overbeviste om, at det er den rigtige beslutning, og en beslutning der er i organisationens bedste interesse
.

Tragiske dødsulykker
De fleste som har hørt om de risikobetonede racerløb på Pikes Peak, er også bekendt med, at arrangementet gennem tiden har været ramt af flere uheld med fatal udgang.
I 2019 omkom den 36-årige amerikanske racerkører og regerende mester Carlin Dunne under årets løb i forbindelse med et uheld kort før målstregen på sin Ducati Streetfighter V4 prototype, og ulykken fik efterfølgende drastiske følger for motorcyklernes fremtidige deltagelse.

Blot uger efter Carlin Dunne’s tragiske ulykke besluttede bestyrelsen i PPIHC – Pikes Peak International Hill Climb, at motorcyklerne skulle udelukkes fra deltagelse i 2020.
Dengang kunne du læse i artiklen Motorcykler udelukket fra Pikes Peak her på MagaCin, at indsigt i en e-mail korrespondance fra Race Executive Director Megan Leatham viste en betragtelig skepsis vedrørende motorcyklernes fortsatte deltagelse.
Beslutningen om udelukkelse af motorcyklerne i 2020 blev dengang truffet, selvom Carlin Dunne’s mor Romie Gallardo kort tid forinden havde givet motorcyklernes fremtidige deltagelse sin fulde opbakning.

Nu er det definitivt slut
Deltagelse i motorsport er en risikobetonet affære, men de forskellige grene indenfor motorsportens verden er gigantisk publikumsmagneter.
Derfor er det ikke svært at forestille sig, at det har været en svær beslutning for bestyrelsen at træffe.
Men nu har PPIHC’s nuværende bestyrelse altså slået fast med syvtommersøm, at motorcyklerne definitivt er udelukket fra fremtidig deltagelse i løbet.
Læs den fulde pressemeddelelse fra arrangøren.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start