Årets tredje dødsfald ved IOMTT - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets tredje dødsfald ved IOMTT

52-årig Davy Morgan omkom i forbindelse med et uheld på sidste omgang af det første SuperSport race ved 2022 Isle of Man TT Races
CO
07/06-2022 kl. 14:33

Det ikoniske racerløb Isle of Man Tourist Trophy har været afviklet siden 1907, og er udover de voldsomme hastigheder der køres med på offentlig vej med tilskuerne ganske tæt på også kendt for et ikke uvæsentligt antal ulykker med fatal udgang.
Sådan er det desværre også gået under afviklingen af dette års IOMTT, hvor 29-årige Mark Purslow 1. Juni mistede livet ved en ulykke under den fjerde kvalifikationskørsel ved 2022 Isle of Man TT, og samme skæbne få dage senere overgik den franske 35-årige “sandsæk” Olivier Lavore i forbindelse med et uheld på første omgang i et sidevognsløb.
Og nu rapporterer arrangøren af IOMTT ulykkeligvis om endnu et dødsfald.

Officielt fra IOMTT
Det er med tungt hjerte Isle of Man TT Races bekræfter tabet af Davy Morgan i forbindelse med en ulykke på sidste omgang af det første SuperSport race ved 2022 Isle of Man TT Races.
Sådan lyder det frit oversat på IOMTT’s website, der også bringer informationen i denne erklæring, samt deler den triste meddelelse i opslag på sociale medier.

Den erfarne 52-årige nordirske racerkører deltog i sit 80. IOMTT, og er noteret for 49 fuldførte løb, hvilket inkluderer 25 top-tyve resultater, hvor den bedste placering var en 5. plads i 2008 Lightweight TT.
Derudover har Davy Morgan vundet en lang række andre racerløb, som da han eksempelvis nappede førstepladsen i et 250cc race ved North West 200 i 2005 og løb med to sejre i samme klasse ved Ulster Grand Prix i 2012 og 2017.

Udtalelsen We extend our deepest sympathy to Davy’s partner Trudy, his family, loved ones, and friends ligner til forveksling noget vi efterhånden set så rigeligt til fra dette års IOMTT, så vi krydser fingre for, at det er den sidste meddelelse af den karakter.
Vores oprigtige kondolencer og dybeste medfølelse til Davy Morgan’s familie og nærmeste.
Æret være Davy Morgans minde.

Også Dunlop fejl ved IOMTT
Isle of Man TT handler heldigvis ikke blot om tragedier, hvor der med Davy Morgan’s død i følge engelske The Guardian indtil nu er registreret 263 dødsfald siden man i 1907 begyndte at køre løb på øens offentlige veje.
IOMTT byder også på underholdning i verdensklasse, hvor et lidt specielt emne i år har tiltrukket sig nogen opmærksomhed.
Nogle er formentlig bekendt med, at Michael Dunlop’s bagerste slick havde bedre greb i underlaget end i sin egen karkasse ved International North West 200, som blev afviklet 8. – 14. Maj.

Hændelsen medførte, at dækproducenten Dunlop øjeblikkeligt trak Michael Dunlop, Michael Rutter, Dean Harrison, Peter Hickman, Brian McCormack, Sam West og en række andre kørere som benyttede Dunlop slicks fra løbet.
Men det var ikke det sidste vi skulle høre til fejlbehæftede dæk fra Dunlop.
For den 26-årige engelske racerkører Davey Todd kørte nemlig også på Dunlop slicks, da han fik en ubehagelig overraskelse 4. Juni ved årets IOMTT.

Delamineringen af Davey Todd’s dæk medførte heldigvis ikke et styrt, hvilket vidner om racerkørernes køretekniske færdigheder, og måske også en lille smule held.
Årets Isle of Man TT er stadig i fuld gang, og du kan blandt andet følge de seneste nyheder fra årets løb på IOMTT’s website, samt på sociale medier som Facebook, Instagram, Twitter, og YouTube.

Se endelig til aller sidst den seneste video fra årets IOMTT, som arrangøren har delt på YouTube for få timer siden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start