Video: MotoE vs. MotoGP - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: MotoE vs. MotoGP

Se den seneste video af Ducatis elektriske prototype
Steffen F. Olesen
12/06-2022 kl. 06:03

Den 21. oktober sidste år annoncerede Ducati, at de fra 2023 vil levere motorcykler til den elektriske løbsserie på eliteplan, og derved har væltet Energica af pinden.
Aftalen mellem Ducati og Dorna om at levere motorcykler til MotoE løber i skrivende stund fra næste år til og med 2026, og med så kort tid til løbsstart skulle man tro, at Ducati ville få vildt travlt med at udvikle deres første elektriske Superbike. Men lige før jul samme år som førnævnte udmelding, dukkede de første billeder af den elektriske prototype V21L op.

Umiddelbart efter kunne vi her på siden dele lidt flere detaljer om den knivskarpe ellert fra Ducati i artiklen Flere detaljer om elektrisk Ducati, men vi skulle helt hen i april måned i år før vi, langt om længe, så bæstet i aktion.

Videoen som du finder via linket her modtog vi sammen med en pressemeddelelse fra Ducati som fortalte, at testkørselen af Ducati’s nye MotoE-racer fandt sted på Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, og at holdet bag udviklingen af den elektriske racer, gennem fire fortløbende måneder, havde gjort enorme fremskridt.
Samtidig kunne Ducati dog fortælle, at der stadig var en del bokse at tjekke af på to-do listen, inden modellen er klar til kamp, men at udviklingsafdelingen bestemt også er på rette vej.

Den seneste opdatering
I artiklen med den første video af Ducati V21L skrev vi, at vi var spændte på at høre mere om modellens tekniske specifikationer, og disse har endnu ikke fundet vej til en officiel pressemeddelelse, men folk som beskæftiger sig med MotoE-journalistik gætter på, at modellen kunne veje i omegnen af 220 kilo.
En 0-100 tid er heller ikke officielt udmeldt, men som du kan se i videoen herunder, så følger den elektriske racer rigtig fint med Ducati’s forbrændingscykel, som går fra 0-100 på lige omkring 2,5 sekunder.

Energica racerne som feltet indledningsvis benyttede vejer 260 kilo, leverer omkring 163 hestekræfter, accelererer fra 0-100 km/t på 2,8 sekunder, og kan nå en tophastighed på 270 kilometer i timen ved hjælp af et batteri på 20kWh.
Så man kunne forestille sig, at Ducatien skulle kunne klare en omgang lige så hurtigt, eller måske endda lidt hurtigere, men indtil videre forlyder det, at Ducatis elektriske racer faktisk kommer 2-3 sekunder langsommere rundt på banen.
Historien melder ikke noget om, hvilken racerbane man tænker på i denne sammenhæng, men videoen du ser ovenfor er filmet på Mugello, så mon ikke det er den?

Vi holder øje
Som altid holder MagaCin et skarpt øje med udviklingen, og giver en melding her på siden så snart der er nye om Ducatis elektriske superbike.
Og vil du være helt sikker på ikke at overse de seneste opdateringer i denne sag, samt daglige nyheder, videoer, tests og skøre beretninger, kan du med fordel klikke på den lille klokke nede i højre hjørne af skærmen. Så sender vi dig løbende notifikationer med det seneste nye.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start