Video: 460 km offroad på Ducati DesertX - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: 460 km offroad på Ducati DesertX

Se videoen hvor chefinstruktør hos Ducati, Nick Selleck, giver en DesertX en over nakken gennem 460 kilometer australsk ørkensand.
Steffen F. Olesen
21/10-2023 kl. 10:27

Førhen var det måske ikke ligefrem Ducati der er dukkede op i tankerne, når snakken gik på eventyr væk fra alfarvej, da producenten jo langt hen ad vejen associeres med italienske sportsjern, og adventurebikes som klarer sig bedst med fast grund under poterne.

Men da Ducati midt i december måned 2021 trak klædet af en model, som vi gennem et par år forinden havde hørt en del rygter om – og faktisk også set en prototype af på EICMA – stod det klart, at producenten gik helhjertet ind i kampen om kunderne i offroad-segmentet.

Testen af Ducati DesertX fik da også MagaCin’s Nicolaus til at melde ud, at DesertX er et vanvittigt stærkt kort i klassen, og det var der flere grunde til.

Blandt andet synes Nicolaus personligt, at DesertX er ret fræk at se på, men også den forrygende Testastretta-motor, som yder 110 hk ved 9.250 omdrejninger og leverer et maksimalt drejningsmoment på 92 Nm v. 6.500, spillede en stor rolle i den udmelding.

Ligeledes var testpiloten imponeret over en velfungerende gearkasse, den fleksible elektronikpakke, komfort og køreegenskaber på fast såvel som løst underlag.

DesertX erobrer Australien
For en lille måneds tid siden lagde Ducati nedenstående video op på deres YouTube-kanal, hvor billederne egentlig taler for sig selv i forhold til, om hvorvidt en DesertX hører hjemme på fast eller løst underlag.
Og er man den eventyrlige type, som godt kan lide at læne sig tilbage på sådan en blæsende lørdag, og se lækre billeder af knoldhopperi i flot natur, så er videoen her under helt sikkert et kig værd.

I videoen møder vi chefinstruktør for Ducati Riding Experience Adventure Academy, Nick Selleck, som altid har ønsket sig at deltage i Tatts Finke Desert Race i Australien, hvor deltagerne skal tilbagelægge i alt 460 kilometer med start i Alice Springs, videre til Finke og tilbage til Alice Springs igen på én dag.
Og selvom det ud fra antal kilometer lyder som en ganske overskuelig tur, så bør man nok se terrænet inden man konkluderer for meget.

De første otte minutter og femogtyve sekunder foregår med forklaring på, hvad det enormt store og populære australske event går ud på, og herefter sætter Nick afsted på sin Ducati DesertX, der bortset fra en ekstra tank på 8 liter, Termignoni udstødning, motorbøjler og en one-piece saddel, er fuldstændig standard.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start