Verdens stærkeste mand på racerbane - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens stærkeste mand på racerbane

Eddie Hall kan løfte 500 kilo, men nu har han fundet en ny passion... Og vi ka' li' det!
Steffen F. Olesen
04/01-2023 kl. 09:54

The Beast, hvis borgerlige navn er Eddie Hall, er en 34-årig gut fra England, som udover at have vundet et væld af nationale og internationale konkurrencer i styrkeløft, faktisk også blev kåret som verdens stærkeste mand tilbage i 2017. Og Eddie er af den type der, når han har sat sig et mål for øje, er nødt til at følge det til dørs.
Det så verden blandt andet, da han i juli måned 2016 slagtede den stående rekord i disciplinen dødløft ved World Deadlift Championships, hvor han ene mand, med blod ud af både næse og ører grundet stort fysisk pres, samlede imponerende 500 kilo op fra gulvet.

Rekordforsøget var så hårdt for Eddies krop, at han mistede synet et øjeblik og besvimede, men var ifølge manden selv det hele værd.

Så der er som du nok kan forstå tale om en mand der går hele vejen, selvom der er risici involveret i nogle af projekterne. Og møder man den enorme mand på gaden ville mange nok på grund af Eddies visuelle udstråling tænke, at her er der tale om en “farlig fyr”.
Men det er faktisk ikke tilfældet, for siden Eddie for år tilbage modtog sin titel og satte den vilde rekord, har han været ret så aktiv på sociale medier, hvor han først og fremmest giver omverden et indblik i sit daglige liv, men også sagtens kan udstille sig selv i en yndig dans iført balletskørt og spandex.

Med andre ord er Eddie en helt normal mand, som tilfældigvis godt kan lide at løfte tunge ting. Men der er for nyligt også kommet en anden hobby på den stærke mands skema; nemlig motorcykler.

Noget nyt
Det er vel egentlig en selvfølge, at ovenstående resultater ikke kommer helt af sig selv, men at Eddie har lagt rigtig meget af sin tid i styrketræning, hvorfor der ikke har været vildt meget overskud til andre hobbyer.
Men for omkring tre år siden erhvervede Eddie sig et kørekort som siger, at nu må kæmpen køre motorcykel, og valget af motorcykel er vel heller ikke særligt overraskende.

Når man er en voksen mand på lige knap 190 centimeter, og består af 155 kilo rå muskel, så giver det ikke meget mening, at investere i en super skarp svingæder som Yamaha YZF-R6 eller BMW S1000RR; der er simpelthen ikke nok plads i sadlen.
Nej, det er meget mere passende, at sådan en kleppert suser rundt på den seneste, men overbevisende nyfortolkning, af Suzuki Hayabusa.

Og inden du tænker, at sådan et massivt krydsermissil på ingen måde hører hjemme på en racerbane, så klap lige hesten.
For godt nok er Busaen måske ikke det mest oplagte valg når det handler om, at komme hurtigt rundt på en racerbane, men hvor stærkt det går handler i lige så stor stil om hvor erfaren føreren er, som hvor god motorcyklen er.
Se bare videoen i artiklen her, hvor en Hayabusa med Sylvain Guintoli på nakken, leger fangeleg med en BMW S1000RR på selv samme bane, som Eddie Hall kører på i videoen under artiklen.

Men hvordan gik det så?
Det er tydeligt at se, at Eddie – som han også selv siger – ikke har baneerfaring, og de indledende omgangstider på over to minutter er milevidt fra eksempelvis den banerekord Jonathan Rea satte sidste år, som lød ét minut og 26 sekunder, og også hvad mange almindelige motorcyklister kunne klare.
Men det er slet ikke hvad det handler om.

Det fede ved nedenstående video er at se hvordan Eddie, efter at have kørt sine første omgange på bane nogensinde, kommer ind i pitten og tydeligvis har haft det super sjovt.
En følelse som mange danskere også har oplevet, og som flere medlemmer af redaktionen aldrig bliver trætte af at være vidne til, når vi agerer instruktør til arrangementer som Kawasaki Riders Day på FDM Jyllandsringen samt nogle af landets kørekurser.

Den første gang er som bekendt noget helt specielt, uanset hvor godt man præsterede.
Men Eddie for fa’en… Få nu de fødder trukket tilbage på fodhvilerne!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start