S 1000 RR VS Hayabusa: Fangeleg på Donington Park - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

S 1000 RR VS Hayabusa: Fangeleg på Donington Park

Tidligere British Superbike-kører, Ricky Elder, forsøger på sin S 1000 RR at nappe MotoGP testkører, Sylvain Guintoli, som er ude at lufte sin Hayabusa på Donington Park.
Steffen F. Olesen
26/09-2022 kl. 10:05

For nogle måneder siden sprang tidligere British Supersport og British Superbike-kører, Ricky Elder, motoren i luften på sin BMW S 1000 RR.
Efter en omgang kirurgi blev det tid til at afprøve det racer-preppede dyrs nye hjerte, og det da der er tale om en engelsk kører, skulle det naturligvis ske på Donington Park.

Men hvad gør man når man slentrer en tur gennem pitten og opdager, at en tidligere verdensmester i World Superbike, som nu er testkører i MotoGP, også er til stede; og så i fuld kampuniform?
Svaret er egentlig ganske simpelt… Man napper selvfølgelig muligheden for, at sætte raceren på den ultimative prøve.

Og det var netop hvad Ricky gjorde. Men som du kan se i videoen nedenfor, var det ikke just en leg for den ellers ret kvikke Bimmer; og da slet ikke for føreren.

Noget ret interessant i denne sammenhæng er, hvilke motorcykler der er tale om.
For hvis vi udelukkende ser på modellerne, så burde den kvikke S 1000 RR nappe den bulne Hayabusa til hver en tid.
BMW S 1000 RR har nemlig, lige siden lanceringen i siden 2010, altid har haft mindst ét ben placeret på en racerbane. Og hvordan modellen klarer sig på bane kan du høre mere om i testen her under.

Suzuki’s Hayabusa derimod – som godt nok har været kronet som verdens hurtigste serieproducerede motorcykel – hører på ingen måde hjemme på en indhegnet legeplads.
For selvom den seneste version er svedent stærk, så er den, med sin lange akselafstand og en køreklar vægt på 264 kilo, alt for stor til at sidde i rutsjebanen.

Og hvis du har tålmodighed til at se de godt halvanden omgang det tager BMW’en at nappe Busa’en vil du også kunne se, at det netop er ting som mangel på agilitet og langtrukne indbremsninger der gør, at Guintoli ikke kan holde Ricky bag sig i længere tid.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Suzuki Hayabusa anno 2021 er den mest velkørende Busa til dato. Og som du kan høre i testen der er linket til ovenfor, så er den så let håndterbar, ukompliceret og god til at skjule sin vægt, at man ikke nødvendigvis behøver at være super erfaren med store motorcykler for at køre denne model.

Men uagtet hvor god Busa’en er på lande- og motorvej, så kommer den altså til kort når den bliver udfordret af et hardcore banejern som BMW S 1000 RR.
Og netop derfor er det ret imponerende, at det lykkedes Guintoli at holde sig foran Ricky så længe.

Ja, i virkeligheden er det vel bare endnu et bevis på, at det langt hen ad vejen handler mere om hvilken rytter der holder tyren ved hornene, end hvilken model der bliver kørt på.
Af samme grund kan vi kun anbefale, at man brygger sig en kop varm i løbet af de kommende kolde måneder, og dykker ned i nogle af Sylvain Guintoli’s YouTube-videoer om avanceret køreteknik.
For den mand ved virkelig hvad han snakker om!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start