Skjult nummerplade? - så kan han lære det - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skjult nummerplade? – så kan han lære det

Alternativ ordenshåndhævelse i Canada
Steffen Olesen
10/11-2020 kl. 08:00

Der kan være mange grunde til, at motorcyklens nummerplade ikke altid er monteret 100% efter forskrifterne.
Nummerpladerne på danske motorcykler er enorme sammenlignet med dem man ser i mange andre lande, og danske nummerpladers størrelse samt udseende er efter manges mening ikke altid optimal.
Nogle gange flyttes der lidt på nummerpladen i forbindelse med ‘oprydning’ af motorcyklens bagende for et renere eller federe look; eksempelvis sidemonteret nummerplade på motorcykler i cruiser segmentet eller skarpt vinklet montering på mere sportslige motorcykler.
Sidstnævnte kan skyldes, at brugeren synes at placeringen er den mest hensigtsmæssige, eller ser fedest ud, men en lille andel placerer bevidst nummerpladen således, at nummerpladen er vanskelig at aflæse bagfra.

Danmark er et fredeligt land
Ulovlig montering af motorcyklens nummerplade kan i Danmark medføre en løftet pegefinger samt en påmindelse om at bringe forholdende i orden, eventuelt udstedelse af et bødeforlæg, eller alternativt en tur forbi synshallen.
Her i landet vil det almindeligvis være resultatet af en dialog mellem etatens udsendte og føreren af motorcyklen. Men sådan forholder det sig ikke altid i andre lande, hvor den lokale sheriff nogle gange tager ret alternative metoder i brug.
Du husker vel det ret bizarre eksempel, hvor en brasiliansk støjsynder blev alternativt straffet.

Tacklet og i lagt håndjern
Alternative metoder blev også taget i brug for den canadiske motorcyklist Kyle Wilde, da han holdt stille for rødt lys i Hamilton, Ontario, og blev tacklet, nedlagt og lagt i håndjern af canadisk politi.
I den fulde video fra Kyles hjelmkamera – der tilfældigvis var tændt under begivenheden – hører man frit oversat til dansk den overraskede motorcyklist udbryde: “Hvad??… okay, okay, okay… Hvad har jeg gjort??”.
Det skulle efterfølgende vise sig, at Kyle Wilde’s brøde bestod i at køre på en motorcykel, hvor nummerpladen var monteret således, at den ikke var fuldt synlig for politiet.
Kyle’s video har siden fået stor opmærksomhed, og har også fanget de canadiske nyhedsmediers interesse.

Det er værd at bemærke, at Kyle Wilde ikke blot var meget overrasket, men også yderst samarbejdsvillig.
Helt anderledes end denne amerikanske fartsynder, som brød klynkende sammen efter anholdelsen.
Derfor blev håndjernene hurtigt fjernet, og betjentene hjalp da også med at stable motorcyklen på benene igen.
Betjentens forklaringen på det voldsomme indgreb var – igen frit oversat til dansk – at “Når folk skjuler nummerpladen på den måde, så holder de ikke ind til siden. Derfor gjorde jeg det… så du ikke skulle flygte”.

Det skal retfærdigvis siges, at monteringen af nummerpladen var ulovlig efter canadisk lovgivning. Men man kan godt få det indtryk, at betjenten ved nærmere eftertanke selv kom i tvivl om, om så drastisk et indgreb var tvingende nødvendigt.
Betjentens bemærkning om at han var nødt til at gøre det rette, imens han fiskede sin personlige tegnebog frem indikerer, at han meget tænkeligt følte sig på usikker grund.

Efterspil
Hamilton Police har efterfølgende meldt officielt ud, at de er opmærksomme på videoen og i øjeblikket er i gang med at vurdere, om gældende retningslinjer er blevet overholdt.
Der blev ikke noget retsligt efterspil for Kyle Wilde, som efter dagens dramatiske højdepunkt fik lov til at køre videre… med et bøjet bremsegreb.
Om Kyle planlægger at sagsøge etaten er der foreløbig ingen melding om.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start