Mystisk elektrisk ethjulet motorcykel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mystisk elektrisk ethjulet motorcykel

Man kan i sandhed købe alt i Kina... Også en elektrisk motorcykel som mangler forhjulet.
Steffen F. Olesen
19/10-2022 kl. 12:47

Gennem årene har vi set alverdens forskellige elektriske bud på motorcykler.
Nogle er ganske enkelt baseret på en sjov idé, som eksempelvis den ombyggede Grom, hvor gutterne fra Electrobraap har formået at mose en elektrisk motor samt batteripakke ned i den lille Honda, og derved har skabt et 50-hestes lille elektrisk bæst.

Andre er drevet af at opnå resultater, og går all-in på effekt.
Det kunne være den bindegale danske Hayabusa-ombygning, som kommer ret friskt fra A – B, eller det orange moment-monster fra Finland, der er i stand til at levere et moment på astronomiske 1.000 Nm.

Men også i motorsport har de elektriske motorer efterhånden fået bidt sig ret godt fast, hvor italienske Energica – der indtil nu har været eneleverandør at motorcykler til MotoE – bliver erstattet af Ducati, som har fået skruet en ret imponerende elektrisk superbike sammen.

Der findes langt flere eksempler på, at den elektriske udvikling kan dreje i alle mulige retninger, men om nedenstående koncept nogensinde bliver taget seriøst som transportmiddel, og for alvor kommer til at slå igennem tvivler vi på.

Teknologien holder balancen
Det er efterhånden rigtig mange år siden, at det første forsøg på at lave en ethjulet motorcykel fandt sted, men konceptet har aldrig rigtig helt slået igennem. Og hvis du laver en hurtig søgning på internettet vil du da også i en stribe videoer kunne se eksempler på, at der helt fra starten har været en udfordring i forhold til stabilitet i de såkaldte monowheels/monocycles.

Men problemet med den ringe balance har teknologien løst de seneste år, så monowheels, hoverboards og lignende er blevet mere populære end nogensinde før; og det skal naturligvis udnyttes i alle former og farver.

Den elektriske monocycle fra Alibaba
Ifølge en salgsannonce på Alibaba, så er der i videoen nedenfor tale om et – ikke overraskende – kinesisk produkt på 40 kilo, der på sit 22 tommer hjul kan føre en rytter på 100 kilo fremad i livet, med en maksimal hastighed på 48 km/t i op mod 100 kilometer.
Det sker ved hjælp af den elektriske motor, som er på 2.000 watt, og får strøm fra en batteripakke der kan rumme 6,8 Watt-timer, og tager et sted mellem seks og otte timer at lade op.

Galt eller genialt..? Vi kan ikke bestemme os..!
Det lyder da egentlig meget sjovt, men det er vel også lige nøjagtig planen med dette produkt? For det ser hverken særligt behageligt eller praktisk ud.

Ligeså sjovt er det måske ikke når du lader kontoen tage afsked med 12.541 danske kroner, hvis du beslutter dig for at den halve elektriske motorcykel skal være dit næste stykke legetøj.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start