Bindegal dansk elektrisk Hayabusa - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bindegal dansk elektrisk Hayabusa

Elektrisk Hayabusa løber på bagben, og er hurtigere end mange hyperbiler
Steffen F. Olesen
23/07-2020 kl. 05:00

Diverse video tjenester på nettet er spækket med Hayabusa drag videoer, og det er der en god grund til.

Suzuki Hayabusa er måske ikke en af de kønneste 1.000+ kubikkere i vore dage, men alligevel får den vanvittigt meget opmærksomhed, da den er et foretrukket valg til ombygning.
Motoren er nemlig yderst “tunbar”, og det super stabile stel er eminent ved højhastighedskørsel.

Men i stedet for at gøre som alle andre, har et par danske tosser installeret en elektrisk motor fra en gaffeltruck.
Det lyder umiddelbart ikke voldsomt, da en truck i sig selv jo ikke er klodens hurtigste maskine, men de 1.300 ampere og 200 volt formår, at give et output på ikke mindre end 200 hestekræfter!

Men skidt nu med hestene; på en elektrisk motorcykel er det mere spændende hvor voldsomt et moment man kan rive ud af værket, og voldsomt er i dette tilfælde måske for mildt et ord.

Som du kan se i videoen her under, leverer den monstrøse busa en del kræfter fra bunden af en næsten linær effektkurve.
Den har større problemer med at holde kontakt med asfaten, end den har med at stå på bagben 1/3 af banens længde; og det til trods for, at bagsvingeren er forlænget med omkring 25 centimeter.

Batteriet og speed controlleren er udelukkende opsat til dragrace, hvorfor den slanke dame på kun 167 kilo, kun kan levere maks effekt i fire til seks sekunder.
Det tager lidt længere end det at komme ned til enden af banen, men det er alligevel nok til at kunne præstere en tid på rund regnet ti sekunder.

Befinder bæstet og de flinke herrer sig på et tidspunkt omkring Silkeborg, så giv endelig et kald; vi vil hellere end gerne sludre om dyret over en kop kaffe.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start