Avanceret køreteknik: Nedgearing - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Avanceret køreteknik: Nedgearing

Endnu engang deler den yderst erfarne motorcyklist og racerkører, Sylvain Guintoli, ud af godteposen.
Steffen F. Olesen
22/12-2022 kl. 10:33

Sidder du her få dage før jul og triller tommelfingre fordi du har fuldstændig styr på alt lige fra gaver til mad, så kunne du eventuelt bruge tiden på at studere avanceret køreteknik med den franske racerkører Sylvain Guintoli.

Guintoli er nemlig ret så aktiv på sin YouTube kanal, hvor han gladeligt deler ud af sin viden om at håndtere en motorcykel. Og selvom der i overskriften af artiklen her står ‘Avanceret køreteknik’, så er det faktisk ikke så kompliceret endda, og kunne vel lige så godt betegnes ‘udvidet køreteknik’.
For nøjagtig som man i årevis har fået at vide på danske kørekurser, så bliver det nemlig meget nemmere – og ikke mindst sjovere – at køre motorcykel, når man mestrer visse teknikker og derved undgår at overkomplicere tingene, hvilket motorcyklen ikke kan lide.

Nedgearing mod sving
I videoen du ser nedenfor, er Sylvain Guintolis Gixxer udstyret med to synkroniserede kameraer, så du kan se hvad der sker ved gashåndtaget såvel som ved gearpedalen. For disse hænger unægteligt sammen ved nedgearing på en motorcyklel, som ikke er udstyret med quickshift og autoblipper.

Som Guintoli lægger ud med at sige, så er det vigtigt, at du starter dine nedgearinger så tidligt som muligt – altså så snart du slår af på gassen – da vi gerne vil have overstået flest mulige påvirkninger af maskinen, inden den tippes over på siden, men også for at udnytte motorbremse mest muligt.
Og da vi her snakker om at nedsætte hastigheden hænger manøvren naturligvis sammen med bremseteknik, hvilket du kan høre mere om i artiklen om via linket her.

Ikke kun til banebrug
Inden du starter videoen og tænker – Jamen det her handler jo om at komme hurtigt rundt på en racerbane – så lad os lige slå fast, at rigtig mange af de teknikker de hårde drenge bruger på en på bane, faktisk gavner enormt meget ved helt almindelig landevejs kørsel.

Først og fremmest fordi du ved at mestre disse kan træffe bedre beslutninger i trafikken, men især fordi der kommer langt mere ro på maskinen ved at gøre tingene korrekt i den rigtige rækkefølge.

Mod på mere?
Uanset hvor god du er til at køre motorcykel er det altså altid en god idé, at øve sig på diverse teknikker for at blive endnu bedre, så et konstant voksende køreteknisk overskud kan omsættes til øget sikkerhed i trafikken.
Og har du mod på endnu flere tips og tricks fra den tidligere verdensmester, kan du bare springe ind i artiklen der er linket til under afsnittet her, hvor Guintoli kommer nærmere ind på emner som syn, ideallinjer, førerposition, gaskontrol m.m.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start