Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Avanceret køreteknik: Ti tips og tricks

Sylvain Guintoli forklarer fordelene ved forskellige køreteknikker.

Steffen F. Olesen
02/05-2020 kl. 07:00

Den tidligere World Superbike verdensmester Sylvain Guintoli giver den gas på sin YouTube kanal i disse tider, hvor han har publiceret nogle ret interessante videoer omkring avanceret køreteknik, samt en forklaring på Rossi’s dinglende ben; ind til videre den mest forklarende video af doktorens teknik til dato, hvor Guintoli kombinerer egne erfaringer med forståelig tale.

Nu er franskmanden altså tilbage med endnu en video, hvori han gennemgår ti af de vigtigste punkter når det kommer til trackdays. Men inden du hopper videre til en anden artikel, fordi du ikke er hardcore racerkører, så se lige videoen her under; flere af punkterne er faktisk en rigtig god ting også at kunne på offentlig vej, for at få mest muligt ud af søndagsturen på nakken af dyret.

Guintoli indleder videoen med, at man altid skal kigge der hvor man har planer om at køre hen. Du har sikkert set en masse videoer på nettet, af børn på diverse køretøjer som kører ind i det absolut eneste træ i haven. Det gør de af den simple grund, at de fokuserer så meget på forhindringen, at de ikke kan styre udenom. 

Ideallinjer og førerposition er i denne video forklaret i forhold til en tur på banen, men springer vi lidt videre i videoen fortæller Guintoli blandt andet om gaskontrol, bremseteknikker og nedgearing; alle punkter hvorfra teorien kan overføres til en ganske almindelig tur på landevejen.

Mod slutningen af videoen snakker Guintoli om det i virkeligheden nok vigtigste punkt, nemlig hvor vigtigt det er at slappe af. Her forklarer han hvordan man ned ad langsiden kan lade pulsen falde, inden man rammer den næste hårde indbremsning. Overfører vi det til virkelighedens verden, hvor der ikke skal foretages hårde indbremsninger, kan vi vel lige så godt slappe af hele tiden, og nyde den fantastiske oplevelse der er at trille en tur. Slapper vi af bliver det hele nemlig meget nemmere.

Skriv et svar