Pimp din Tiger 900 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pimp din Tiger 900

Touratech klar med masser af tilbehør til Triumph Tiger 900
Nicolaus Johansen
05/01-2021 kl. 06:00

Tyske Touratech, som producerer alt fra sidespejle til affjedring af eventyragtig karakter, har netop lanceret en hel stribe af ekstraudstyr til Triumph Tiger 900.

Er du den lykkelige ejer af et eksemplar af den britiske adventurebike, kan du begave dig selv med noget lækkert ekstraudstyr – der er masser at vælge imellem.

Rigelig plads
Indehavere af adventurebikes drømmer ofte om lange ture, og i den forbindelse er der naturligvis brug for plads til bagage. Touratech har hele tre løsninger i deres sortiment.

Du kan vælge Zega Pro-systemet, som er et gennemprøvet bagagesetup, som har været på markedet i mere end ti år. Nu kan det vandtætte system også fås til Tiger 900 fra godt 9000 kr.

Zega Pro fås i sort og sølv


Er det lige i overkanten for din pengepung, tilbyder Touratech også Zega Mundo-systemet, som er cirka 2000 kr. billigere. Ligesom Zega Pro er der tale om et hårdhudet og vandtæt taskesæt, som vitterligt tåler at blive brugt, men den reducerede pris betyder, at du må undvære noget af det ekstra lir, du får med Zega Pro-taskerne.

Det tyske tilbehørsfirma tilbyder også et tredje taskesæt; nemlig Zega Evo. Prismæssigt er systemet i samme liga som Zega Pro, men er lidt anderledes udformet. Evo-setuppet er lige til at klikke af og på, så taskerne er nemme at tage med. Låget kan takket være et snedigt hængsel åbnes fra begge sider.

Er du ikke til hårde tasker, har Touratech også en lang række bløde løsninger, som passer til deres bagagestativ. Gider du slet ikke stativer, kan du overveje bløde tasker fra Enduristan, som MagaCin testede i foråret – her er der nemlig ikke brug for understøttelse i form af bagagestativ.

God beskyttelse
Bøvler du rundt ude i terrænet med din Tiger 900, er det ikke utænkeligt, at du før eller siden må kapitulere over for tyngdekraften eller andre trusler fra naturen.

Expedition bundskjold

Til at give dig sindsro mod læsioner på dit kæreste eje har Touratech en hel stribe af produkter. Blandt andet “Expedition”-bundskjoldet, som beskytter – ja bunden af din MC mod alt fra skjulte klippestykker i skovbunden til forræderiske kantsten af den høje slags, du i et anfald af kækhed forsøger at forcere. Skjoldet er udført i fire millimeter tykt aluminium, og Touratech lover, at frihøjden ikke påvirkes.

Beskyttelse til centerfoden

Skal hele undersiden være beskyttet, kan du vælge at investere i en forlænger af bundskjoldet til at skrue på centerfoden. Ud over at beskytte den midterste støttepind sørger alupladen for, at hele undersiden er bevogtet mod alt, Moder Jord kan finde på at true den sydlige del af maskinen med.

Nogle af os har gode motorcykelkammerater, som kan lide at holde snoren stram. Befinder du dig bagved sådan en gasivrig type måske på en efterårstur på den jyske TET, bliver du nemt udsat for lokale byger af grus, jord og småsten. Da kan det være en god ide at overveje beskyttelse af lygtehuset.

Beskyttelse af forlygten kan være nyttig

Ifølge det tyske tilbehørsfirma er beskytteren kun til offroad-brug, men det er der taget højde for. Du kan nemlig montere og afmontere beskytteren uden brug af værktøj – det er da snedigt.

Får du prikket hul på din køler, går der ikke mange øjeblikke, før du for alvor er strandet. Også her er Touratech klar med hjælp. For 909 kr. kan du anskaffe dig to laserskårne kølerbeskyttere – én til hver side, som sikrer dig mod lækage i kølesystemet.

Styrtbøjler

Tiger 900 Rally Pro leveres af fabrikken med styrtbøjler, som beskytter motordæksler og andre dele nederst på maskinen. Er du bekymret for kåbedelene i plast længere oppe på Tigeren, skal du måske se nærmere på styrtbøjlerne fra Touratech.

De er udført i rustfrit stål, og tyskerne lover, at smider du din MC ned på siden, er dine plastdele og tank godt beskyttet. Samtidig står der i produktbeskrivelsen, at bøjlerne er konstrueret således, at de sidder tæt omkring MC’en, så den ikke bliver unødigt bred, og det samtidig ser ud, som om maskinen er født med ekstraudstyret.

Touratech leverer også motorbøjler og ekstra beskyttelse

Har du ikke Pro-version af Tiger 900, eller blot er utilfreds med de fra fabrikken monterede bøjler, har Touratech også produkter til dig. Ligesom styrtbøjlerne er motorbøjlerne udført i 25 millimeter rør af rustfrit stål og godstykkelsen er på to millimeter.

Skal beskyttelsen af motoren fuldendes, kan du købe dig et par plader i laserskåret og bukket aluminium, som skrues på de føromtalte motorbøjler.

Alt det lækre udstyr har dog en pris, ikke bare i kroner og ører, men også i vægt. Vælger du at skrue de nævnte beskyttelsesdele på, må du finde dig i at din Tiger 900 bliver 16 kilo tungere.

Solidt fodfæste
Føler du, at du skøjter rundt, når du står op i fodhvilerne på din engelske adventuremaskine, kunne du overveje “Works”-fodhvilerne fra Touratech.

Godt greb til dine såler

De 52 mm brede fodhvilere er udført i rustfrit stål med godstykkelse på fire millimeter. Touratech lover, at de er særdeles robuste over for livet på en adventurebike.

Works fodhvilerne på skribentens egen maskine

Netop “Works”-fodhvilerne har denne skribent ekstensive erfaringer med, da der sidder et par magen til på dennes egen voluminøse eventyrer.

Herfra kan jeg kun give Touratech ret i deres påstande om fodhvilernes lyksaligheder. Det kunne dog være lækkert med en eller anden form for sliddel på undersiden, da du nemt kan barbere vægten ned på fodhvilerne ved aktiv kørsel.

Udvider til dit støtteben

Har du én gang prøvet, at din cykel er skvattet om på siden, fordi dit støtteben stod på blødt underlag, skulle du måske overveje en “extension base” til din sidepind. Den udvider undersiden af støttebenet og din maskine har derved nemmere ved at holde sig oprejst ved parkering i blødt pløre.

Diverse
Ud over, hvad der er nævnt oven for, tilbyder Touratech også en række andre produkter til din Tiger 900.

Det kan være, du mangler en GPS-holder, selvom Tiger 900 i Pro-udgaverne har indbygget navigation.

Styrtaske

Eller hvad med en styrtaske til alt det, som er rart at have lige ved hånden; pas, penge eller måske et sæt handsker, der kan give vinterdækning til hænderne.

Produkterne er tilgængelige på Touratechs danske hjemmeside, hvor nogle varer er klar til afsendelse nu og her, mens andre først er på lager om et stykke tid, men kan forudbestilles. Alle produkter og danske priser kan ses på Touratechs hjemmeside.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start