Yamaha R9 endnu tættere på lancering? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha R9 endnu tættere på lancering?

Yamaha har ansøgt om rettighed til et grafisk design for modelnavnet YZF-R9
CO
19/11-2022 kl. 06:42

Den velorienterede MagaCin læser kender allerede til rygterne om en kommende Yamaha R9, og nu er der yderligere indikationer på, at vi kan se frem til en kommende kåbeklædt version af den populære Yamaha MT-09.

Rygter affødt af Yamaha R7
Lige siden Yamaha i Maj måned 2021 præsenterede den kåbeklædte Yamaha R7, som MagaCin havde fornøjelsen af at teste samme år, har vedholdende rygter om en kommende Yamaha R9 svirret i medierne.
Rygterne om, at der skulle være en Yamaha R9 under opsejling, blev tilbage i 2021 understøttet af lækkede dokumenter, og i begyndelsen af indeværende år fik rygterne yderligere opbakning, da det viste sig, at japanerne have registreret “modelkoderne” RN82 og RN83.
Modelkoder som underbyggede de første indikationer på, at Yamaha R9 og endnu en ny model var under udvikling.

I artiklerne der er linket til herover redegør vi for den lækkede dokumentation, samt argumenterer for, at det ville give rigtig god mening med en ny Yamaha R9.
Om argumentationen flugter med Yamaha’s egen, har vi ikke den fjerneste idé om.
Men der er tilsyneladende noget om snakken, da Yamaha ikke blot har ansøgt om rettigheder til en lang række modelnavne lige fra YZF-R15, YZF-R20 samt YZF-R25 og samtlige encifrede tal mellem YZF-R1 og YZF-R9.
Men det er langt fra det mest interessante vedrørende en potentielt kommende Yamaha R9.

Ansøgning for grafisk design
Det viser sig nemlig, at Yamaha for ikke så forfærdeligt længe siden har ansøgt om beskyttelse af et grafisk design.
Hvor japanerne tidligere har ansøgt om rettighederne til bestemte ord og talkombinationer, har de nu ansøgt om rettighederne til et figurativt udtryk, som relaterer til mærkets traditionelle og velkendte branding af visse modeller.

Yamaha YZF-R9 logo

Billedet herover er sakset fra ansøgningen, og viser det stiliserede logo, som angiveligt skal præge en kommende Yamaha R9.
Og det kommer nok ikke som den store overraskelse, at den valgte font stemmer ret godt overens med den der ses på andre af mærkets sportslige modeller, som eksempelvis Yamaha R125, Yamaha R3, Yamaha R7 og Yamaha R1.

Standardudgave og SP-version?
For at gentage os selv, så ville det give ret god mening at koge en alternativ portion suppe på den seneste generation Yamaha MT-09, hvor den stærke trecylindrede 890cc motor kan putte sig bag en kåbe.
Formentlig både i en standardudgave og en mere raffineret SP-version, som vi kender det fra Yamaha MT-09, og måske endda i en GYTR-udgave.
En model som forhåbentlig kunne bidrage til fornyet liv i segmentet for sportslige motorcykler i mellemklassen, og som måske med tiden kunne gå hen og kopiere Yamaha R7, der for nylig fik sin egen skandinaviske racing serie.

Hvornår?
Der er altså nu endnu flere tungtvejende beviser på, at der sagtens kunne være en ny Yamaha R9 undervejs.
Men Yamaha holder desværre som sædvanlig kortene meget tæt til kroppen, så kun de indviede ved, hvornår modellen eventuelt kunne debutere officielt.
Men Yamaha har tidligere dannet præcedens for at afsløre nyheder ud af det blå uden det mindste varsel, så man kunne jo håbe på, at Yamaha R9 præsenteres snart.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start