Yamaha præsenterer nye fleksible elmotorer - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha præsenterer nye fleksible elmotorer

Der sker en hel masse med elektriske motorcykler i Japan for tiden, og nu er det mærket med stemmegaflerne som viser et spændende koncept frem
Mikkel Sølvkjær
31/07-2020 kl. 05:00

Den efterhånden lidt ensporede elektriske omvendning har gjort usikkerheden om fremtidens drivmidler til en udbredt frustration blandt motortosser, og det gavner bestemt ikke, at de forskellige producenter kun lukker stille og roligt op for indblikket i deres planer.

Yamaha har kreeret en lille præsentation med en ny linje af højtydende elmotorer, der kan modificeres til en kundes behov ved fremstilling af nye køretøjer – og med kunde mener vi andre producenter af køretøjer, ikke bestillinger til et sjovt garageprojekt.

Specifikationer og detaljer er ikke ligefrem i højsædet, når Yamaha ingeniør Takashi Hara taler om udviklingen af motorerne, men det er ret interessant at høre om konceptets oprindelse fra motorcykler, og at udviklingen trækker på erfaringer med to hjulere.

Nu ved vi altså med sikkerhed, at de blå japanere også arbejder aktivt på at elektrificere motorcyklerne, men på trods af det har vi endnu ikke set bud på rullende eksemplarer, som tilfældet er hos nogle af konkurrenterne – f.eks. Kawasaki EV Endeavor og Harley-Davidson LiveWire.

Indtil videre kan vi se, at effekten på prototyperne strækker sig fra 47 hk til hele 268 hk, og tænker vi udelukkende på motorcykler så er der bestemt potentiale for god underholdning, når der vrides på håndtaget.

Idéen med de fleksible motorer er, at andre producenter opsøger Yamaha og beskriver, hvilke motorspecifikationer og dimensioner de har brug for i netop deres køretøj, hvorefter motoreren optimeres til det konkrete projekt.

Det kan spare mange udviklingskroner, og giver samtidig mulighed for en kortere produktionstid med enkle justeringer til hvert nyt køretøj, for ikke at nævne prisen når maskinen rammer forhandlerne – motorcykler inkluderet.

Det er en super spændende måde at tænke på tværs af fabrikanter, og mon ikke der bliver brug for flere standarder mellem branchefolkene for at imødekomme emmissionskrav samt regulationer, og samtidig skabe mere prisstærke transportmidler.

Se præsentationen fra Yamaha her under:

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start