Svensker vil sikre motorcyklister med faldskærm - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Svensker vil sikre motorcyklister med faldskærm

Hos Inside Airbag putter man efterhånden airbags i alt, og åbenbart også i faldskærme
CO
14/06-2022 kl. 13:31

Ja det vil nok få nogle til at spærre øjnene op, at en entreprenant svensker forestiller sig, at motorcyklister fremover skal iføre sig en faldskærm.
Men den er faktisk god nok, for det har MagaCin fået personlig bekræftet af Moses Shahrivar, som er manden bag de MC-jeans med airbag fra det svenske firma MO’CYCLE, som du kunne læse om her på MagaCin i artiklen fra 2021 der er linket til herover.
Men at svenskeren forestiller sig at vi skal køre med faldskærm, er endnu kun på konceptstadiet og den opsigtsvækkende faldskærm for nuværende et potentielt fremtidigt produkt.


Sådan lyder ordene fra hestens egen mund i svaret på vores henvendelse, der lige er tikket ind i skribentens indbakke.
Ovennævnte artikel om jeans med indbygget airbag fulgte MagaCin i øvrigt op på i begyndelsen af dette år, hvor vi kunne fortælle, at kollektionen med airbag pants, vests, shorts & jeans efter planen officielt skulle lanceres i dette forår.
Der gik en anelse længere tid, men Moses fortæller også i dagens svar på vores spørgsmål, at cowboyder-bukserne der kan pustes op lanceres i løbet af en uges tid, og at der rundsendes en pressemeddelelse enten i dag eller i morgen.

Innovativt koncept
Kollektionen med indbyggede airbags i flere beklædningsgenstande er et både spændende og innovativt koncept, men Moses og Inside Airbag har altså gennem nogen tid overvejet yderligere et sikkerhedsmæssigt aspekt.
For han mener lige som alle eksperter, at det er en stor fordel, hvis motorcyklistens hastighed nedsættes betragteligt i forbindelse med et eventuelt styrt.
Men det forestiller firmaet Inside Airbag som står bag MO’CYCLE sig altså skal ske på en ret ambitiøs, noget alternativ, og nok også lidt uvant måde.
For det skal nemlig som tidligere nævnt ske med faldskærm, der tænkes båret som en vest uden på den normale mc-beklædning.

I grunden et velkendt koncept
Hvor tosset det end må lyde, er der måske alligevel noget om snakken.
De fleste kender i forvejen konceptet fra Dragracing, hvor de vanvittigt hurtige biler benytter en eller flere faldskærme til at få farten ned.
Udover at nedsætte hastigheden stabiliserer faldskærmen det ophængte eller vedhængte objekt – i dette tilfælde altså en motorcyklist – så føreren i givet fald formentlig ville ramme eventuelle forhindringer med fødderne først.
Og flertallet ville nok foretrække at brække en ankel i stedet for knolden.
Men prisen er altså i dette tilfælde, at motorcyklisten skal pakkes ind i endnu mere udstyr.

Faktisk to ret alternative faldskærme
Konventionelle faldskærme udløses traditionel ved, at en meget mindre skærm fanger vinden og udløser hovedskærmen.
Det tager tid, og tid er der som mange nok ved sædvanligvis ikke specielt meget af i forbindelse med de fleste styrt på motorcykler.
Derfor er konceptet fra Inside Airbag udtænkt således, at der benyttes to mindre faldskærme, hvor skærmenes ydre kant i løbet af millisekunder lynhurtigt oppustes med konventionel airbag teknologi.
Når skærmene lynhurtigt foldes ud af sig selv, betyder det også, at der ikke er behov for en hulens masse faldskærmsliner fastgjort til skærmenes kanter, som føreren kan blive viklet ind i.
Skærmene vil dog være udstyret med nogle få liner for stabilitet og for at begrænse rotation.

Udover oppustning af skærmenes ydre kant indebærer konceptet også, at faldskærmenes “liner” ligeledes oppustes, så de hurtigt opnår relativt god stivhed, og linerne positioneres længst muligt væk fra førerens hoved.

Hvornår?
Ideen er som nævnt i indledningen stadig på konceptstadiet, men er altså i skrivende stund lige blevet bekræftet af Moses Shahrivar.
Men det er ikke et koncept der bliver ført ud i livet lige foreløbig, da Moses også informerer om, at det er et langsigtet projekt, hvis fuldførelse ligger år ude i fremtiden.
Og Moses er i øjeblikket 100% fokuseret på de snarligt kommende nye airbag jeans.

Men en lidt underholdende, pudsig og noget alternativ ide, som nogle af os på nuværende tidspunkt måske forholder os en anelse skeptiske til.
Vi følger naturligvis op på sagen hvis og når det bliver aktuelt, og i mellemtiden ser vi frem til i følge tidligere indgået aftale, at modtage et par af de spændende airbag jeans til test.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start