Sin vægt værd i guld? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sin vægt værd i guld?

Kr. 150.000,- skal der langes over disken
CO
23/11-2020 kl. 12:38

Der hersker næppe nogen tvivl om, at motorcyklisternes lovpligtige styrthjelm er guld værd hvad angår sikkerhed.
Men hvor højt vi vægter sikkerhedsudstyrets kvalitet, og hvor meget vi er villige til at spendere på formålet varierer meget.
Prisforskellen på styrthjelme kan være ganske betragtelig, og det er ikke altid nødvendigvis de dyreste hjelme, der leverer den mest optimale sikkerhed.
Det vigtigste sikkerhedsmæssige element er styrthjelmens pasform.
Læs eventuelt MagaCin’s hjelmguide, hvor du også kan læse om de forskellige mærkninger.
Men pris og kvalitet kan naturligvis sagtens følges ad, og typisk kan styrthjelme ofte købes med alternativ eksklusiv lakering eller overfladebehandling og/eller i en kulfiber version, hvor prisen får yderligere et nøk opad.
Se et ekstremt eksempel nedenunder.

Sin vægt værd i guld?
Om Ruroc Atlas 2.0 Carbon Helmet – Gold er sin vægt værd i guld vedrørende optimal sikkerhed kan vi ikke udtale os om – og tør heller ikke engang gætte på – da styrthjelmen selv om den er godkendt efter både DOT FMVSS 218 og ECE 22.05 standarderne ikke fremgår af den internationalt anerkendte Sharp test.
Og det er nok mere end tvivlsomt, om vi nogensinde for mulighed for at teste netop den hjelm.

Dkr. 150.000,-
For selvom denne skribent tidligere i år tog springet og investerede i en ikke specielt billig AGV Pista GP RR, så har det nok lidt lange udsigter med hensyn til, at få privatøkonomien til at række til indkøb af en Ruroc Atlas 2.0 Carbon Helmet – Gold.
Og vi tvivler også på, at Ruroc vil stille et eksemplar til rådighed for test.
Styrthjelmen har nemlig på producentens hjemmeside en vejledende udsalgspris på U$ 24.000,- hvilket efter den aktuelle dollarkurs i skrivende stund svarer til Dkr. 150.698,40

Udsolgt!
Billedet herover er hentet fra Ruroc’s hjemmeside, hvor der gøres opmærksom på, at der i øjeblikket er Black Friday udsalg.
Her kan vi også læse, at Ruroc Atlas 2.0 Carbon Helmet – Gold i skrivende er udsolgt.
Vi er bekendt med, at guldpriserne i denne tid er rekordhøje. Men selv om producenten angiver, at styrthjelmen er personligt tilpasset og fremstillet i kulfiber, med custom made Alcantara interiør og belagt med 18 karat guld, synes vi nu stadig, at prisniveauet er i den pebrede ende.
Men selv om et prisskilt på godt ethundredehalvtredsindstyvetusinde danske kroner kunne virke afskrækkende for mange, må der tilsyneladende være nogen som synes, at Ruroc Atlas 2.0 Carbon Helmet – Gold er sin vægt værd i guld.
Gad nok vide om der er byttemærke på, hvis Atlas 2.0 Carbon Helmet – Gold købes som julegave.

I skrivende stund koster den billigste Atlas 2.0 Carbon hjelm vi har kunnet opstøve på producentens hjemmeside € 279,- eller DKr. 2.078,24
Men så er Atlas 2.0 Carbon Helmet – Shogun selvfølgelig heller ikke belagt med 18 karat guld.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start