Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hjelmguide. Alt det du skal vide inden køb

Hvilken historie, hvilken type, hvilken godkendelse, hvilken sikkerhed ? Spørgsmålene er mange. Vi hjælper dig til det rigtige valg.

CO
17/02-2018 kl. 18:30

Tomrumsforlænger, kraniemuffe, æggeskal, er alle betegnelser som dækker over motorcyklistens vigtigste sikkerhedsudstyr. Kært barn har mange navne, og mens arnestedet for disse kan være kompliceret at fastslå, så er der større klarhed over selve styrthjelmens oprindelse. 

Den første motorcykel blev konstrueret i 1885 af Gotlieb Daimler. Hestekræfter og topfart var dengang ikke i fokus, på samme måde som det er i dag med moderne motorcykler. 

Da farten ikke var en væsentlig faktor, var overvejelser vedrørende specielt udviklet sikkerhedsudstyr, som styrthjelme målrettet til motorcyklister endnu ikke inde i billedet. 

De første styrthjelme som blev anvendt af motorcyklister, var simple læderkalotter af samme type som blev anvendt af piloter. 

Men udviklingen fulgte forbrugernes udtrykte ønske om kraftigere maskiner og højere fart, og med motorcyklernes øgede fartressourcer fulgte et stigende antal ulykker, hvoraf en del resulterede i svære personskader. 

Neurokirurgen Sir Hugh William B

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Se hele videoen
  • Deltag i konkurrencer
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder