Schuberth klar med ny adventurehjelm - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Schuberth klar med ny adventurehjelm

Schuberth melder klar med C5'erens adventureprægede søstermodel - Schuberth E2
Nicolaus Johansen
20/11-2022 kl. 06:12

For omtrent et år siden, sendte Schuberth den seneste aftapning af deres touring klaphjelm på gaden, og nu er tyskerne klar med en mere adventureorienteret version af den populære snublekyse; Nemlig afløseren for Schuberth E1, som logisk nok hedder E2.

Lav støj
For mange er Schuberth lig med et lavt støjniveau, og ingeniørerne har angiveligt også brugt hysterisk mange timer på, at optimere lydniveauet på E2’eren sammenlignet med forgængeren.
En af udfordringerne i den sammenhæng har været skyggen, som da også fik nogle verbale tæsk med på vejen, da MagaCin testede forgængeren E1.

Skyggen på E2 er fuldstændig redesignet, og ifølge Schuberth afgiver E2-hjelmen ved 100 km/t kun to decibel mere end C5, der som bekendt ingen skygge har på, og det må siges at være ganske imponerende.
Den nydesignede skygge kan i øvrigt justeres i tre positioner, eller helt fjernes uden brug af værktøj.

Skyggen på er E2 er fuldstændig redesignet

Ventilation
Aktiv kørsel på løst underlag, kan nemt få temperaturen til at stige inde i kysen, og derfor er luftgennemstrømning hjørnestenen i enhver ordentlig adventurehjelm, hvis vi lige lægger snakken om sikkerhed til side for en stund. Og Schuberth har også her været på arbejde for at forbedre E2’eren i forhold til forgængeren.

På toppen af hjelmen sidder en åbning der kan justeres i positioner, og dermed lukke den mængde luft igennem den enkelte måtte ønske – meget lig skribentens egen Shoei GT Air-II.
Men afkøling af ægget inde i skallen fungerer altså bedst, hvis luften også kan komme ud igen, og her har den tyske hjelmproducent heldigvis udrustet E2 med en ny udluftning, som er integreret i hjelmens spoiler.

Kold luft ind og varm luft ud

Ved hagen er der hele to luftindtag, hvor det øverste har til opgave at holde visiret dugfrit ved kørsel i koldt vejr, og det nederste skal sørge for, at lukke rigeligt med luft ind ved varmere temperaturer.
Og med sådanne huller i hjelmen er der jo en risiko for at sand, støv og insekter lister sig ind i hjelmen, hvilket godt kan virke ret forstyrrende. Derfor har Schuberth forsynet ventilationsåbningerne ved kæbepartiet med et filter der kan afmonteres, vaskes og genbruges, eller helt udskiftes hvis det bliver nødvendigt.

Ved hagen er der hele to åbninger

På sikkerhedsfronten er Schuberth E2 med helt fremme på den nye ECE 22.06 norm.
For at leve op til denne standard er E2 udført i glasfiber og forstærket med kulfiber. En opskrift der som bekendt er meget stærkt, men samtidigt rigtig let.

Og til dem kan lide at køre med klaphjelmen åben på en varm sommerdag, er der gode nyheder.
For den nye adventurehjelm fra Schuberth er nemlig forsynet med både en P- og en J-godkendelse, hvilket gør det helt og aldeles lovligt at køre med klappen oppe.

En stor del af en hjelms sikkerhed, handler om brugerens evne til at spotte problematiske forhold forude, så ufrivillig afstigning helt undgås. Og ifølge producenten er synsfeltet på E2 forstørret i forhold til forgængeren, takket være forbedret placering af visiret og den integrerede solbrille.

Du må gerne køre med åben klap på E2

Komfort
Hageremmens fæstepunkter er også ændret på E2, hvilket skulle give bæreren en mere komfortabel oplevelse når hjelmen er spændt, og de lovprisende ord om et højt komfortniveau stopper ikke her.

Indmaden er naturligvis både åndbar og antibakteriel, fremstillet af de fineste materialer hjembragt til Tyskland fra Italien. Og det loves faktisk at stoffet overholder OEKO-TEX 100 standarden, hvilket en garant for fraværet af skadelige kemikalier.
Det kan du læse mere om her.

E2 kan erhverves i en række forskellige farvekombinationer

Passer E2 ikke optimalt på dit hoved lige ud af kassen, er der naturligvis en række muligheder for at justere på interiøret ved hjælp af puder i forskellige tykkelser.

Forbundet
Schuberth E2 er forberedt til at lade dig både underholde og kommunikere med andre under kørslen takket være SC2-kommunikationssystemet.
Køber du en E2, er der nemlig allerede installeret højttalere og hele tre antenner til FM-radio, Bluetooth og Mesh-netværk.

Det eneste du skal gøre er, at investere i de resterende komponenter og klikke dem på plads. Så er du klar til at lytte til musik og snakke med et uendeligt antal køremakkere via mikrofonen, i en afstand på op til to kilometer.

Farver, vægt og pris
Som altid når Schuberth – og mange andre producenter – afslører nye produkter, følger der en omfattende præsentationsvideo med.
I den næsten tyve minutter lange video du ser ovenfor, kan du høre endnu mere om produktet, eller blot nyde de fede scener med Angelo Pellegrini på nakken af en Honda Africa Twin, som trækker Schuberth E2 en tur rundt på en crossbane.

Blot et udsnit af de forskellige farvemuligheder

Når Schuberth E2 rammer markedet kort før årsskiftet bliver der – med hele 14 forskellige udgaver – noget for enhver smag.

Størrelsesmæssigt spænder E2 fra XS (53) til XXXL (65) i to skalstørrelser, og belaster en almindelig køkkenvægt med 1.644g til 1.666g uden kommunikationsgrej monteret.
Prisen bliver godt 5.200 danske kroner for et ensfarvet matsort eksemplar, og op til 5.955 kr. for en udgave med mere fart på farver og grafik.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start