Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kan fotovogne fange motorcykler?

Motorcyklister bliver ikke altid fanget i automatisk fartkontrol (ATK). Men de går heller ikke altid fri. Forvirret? Det er du ikke den eneste der er. Magacin har sat sig for at aflive en af motorcyklismens største rygteskabere.

Mathias B. Høj
08/05-2017 kl. 07:44

Emnet er lige så sikkert på motorcykeltræf, som regn er i det danske sommervejr. Det dukker altid op. Modtager motorcyklister en lille huskeseddel med billede og girokort, efter at have ”fulgt trafikken” lidt for godt, forbi en VW Transporter med indbygget blitz? Nu skal det afklares, en gang for alle.

Magacin kontaktede derfor Østjyllands Politi, men erfarede, at der er regionale forskelle i ATK-vognparken. For at få et landsdækkende svar, måtte vi derfor kontakte Nationalt Færdselscenter ved Rigspolitiet.

Video i forruden

Nationalt Færdselscenter oplyser, at der er monteret videokamera i forruden på alle ATK vogne. Primært for at kunne identificere biler uden frontmonterede nummerplader. Som bekendt findes fartmålingsudstyr og kamera bag i ATK vognene, hvor der er bedre plads.

ATK-medarbejderen skal manuelt sikre registrering og fotografering af motorcykler med for høj fart. Det sker ved at aktivere videokameraet i forruden. Så der KAN altså tages billeder af motorcyklers nummerplad

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned with 1 måned free trial

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Reepay Checkout

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

lock

Få adgang til hele MagaCin

  • Se alt indhold
  • Se hele videoen
  • Deltag i konkurrencer
  • Prøv den 1. måned GRATIS
  • Opsig når du vil

FØRSTE MÅNED

GRATIS

Herefter 29 DKK./måned FÅ ADGANG herunder