Opkrævning på 766.500 for manglende aflevering af nummerplader - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opkrævning på 766.500 for manglende aflevering af nummerplader

Rekordstor opkrævning fra DFIM?
CO
06/02-2023 kl. 00:55

Husker du sagen om Kim Nielsen, der modtog en svimlende regning på Dkr. 252.000,- fordi han glemte at aflevere nummerpladen til sin afmeldte motorcykel?
Den sag kan du læse mere om både i Glemt nummerplade koster ejer en kvart million, og efterspillene Gebyrloft: Værdifuldt guldæg knuses samt Opkrævning fra DFIM på kvart mio. droppet.

Stadig nye eksempler
Man skulle næsten tro, at der efter den megen omtale af flere sager om DFIM’s forsøg på inddrivelse af hårrejsende gebyrer for manglende aflevering af nummerplader var ved at falde lidt ro over oprørte vande.
Men nye eksempler på vanvittigt store opkrævninger fra  Dansk Forening for International Køretøjsforsikring DFIM bliver tilsyneladende ved med at poppe op til overfladen.
Og nu sætter et nyt eksempel muligvis rekord med et nærmest bizart beløb.
766.500 gode danske kroner…. altså lige godt trekvart million.

Tre nummerplader
Det var beløbet på opkrævningen til en mand, som ejede flere motorcykler, hvor den ene nummerplade blev stjålet – hvilket blev anmeldt til politiet – og to andre nummerplader blev afmeldt i 2015.
Ejeren har uheldigvis ikke dokumentation for afleveringen af de to afmeldte nummerplader, og papirerne kan desværre ikke tilvejebringes så mange år efter.
Det hører også med til historien, at ejeren ikke er blevet opkrævet ejerafgift for motorcyklerne i mange år, hvilket må siges at være meget naturligt, hvis motorcyklerne er afmeldt.

Tv Syd igen, igen…
Det er igen mediet TV Syd, som oprindeligt afdækkede DFIM’s mildest talt besynderlige praksis, der har bragt endnu et spektakulært eksempel på DFIM’s forsøg på at opkræve kolossale gebyrer for manglende aflevering af nummerplader.

DFIM har som bekendt siden 1. Januar 2019 haft mulighed for at opkræve et dagligt gebyr på 250 kroner, for hver eneste dag et køretøj er indregistreret uden lovpligtig ansvarsforsikring.
Men hos DFIM har man tilsyneladende haft en praksis med, at lade gebyrerne vokse til uhyrlige summer, og måske endda i visse tilfælde helt glemme at informere borgerne, før skyldnerne indkaldes til fogedretten.

Afslag på Dkr. 691.500,-
Denne sag med hvad der kunne ligne en rekordstor opkrævning, var i sidste uge en tur forbi Fogedretten, hvor den samlede regning blev reduceret til Dkr. 75.000,-
Men selvom skyldneren fik et afslag i opkrævningen på Dkr. 691.500,- , så betragter mandens advokat Mogens Broe-Andersen fra Buch Advokatfirma i Haderslev kravet som uacceptabelt.
Han henviser til, at DFIM intet har foretaget sig for at inddrive gebyrerne, og uden i den mellemliggende periode at fremsende opgørelser eller lignende til hans klient bare har ladet stå til, indtil sagen kom for Fogedretten.
Advokaten afviste derfor kravet fra DFIM.

Loft på gebyr
Efter den megen omtale af de horrible sager, blev der fastsat et maksimalt gebyr på Dkr. 25.000,- for private og Dkr. 60.000 for erhvervsdrivende.
Men som det fremgår af TV Syd’s artikel, kan nye og kommende sager rende op i Dkr. 60.000,-
Læs også Tv Syd’s artikel Lovede at sætte straf ned til 25.000 kroner – men regningen kan blive langt højere.

Om dagsgebyret
Læs også mere om dagsgebyret på DFIM’s website, hvor du også finder Spørgsmål & svar om dagsgebyr, og hvor du blandt andet kan læse, at der eksempelvis også skal betales gebyr, hvis din forsikring er stoppet grundet præmierestance.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start