Gebyrloft: Værdifuldt guldæg knuses - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gebyrloft: Værdifuldt guldæg knuses

DFIM vil gøre mere for at få de borgere i tale, som fortsat har et uforsikret motorkøretøj indregistreret, og vil samtidig indføre et loft på gebyr
CO
08/12-2022 kl. 02:00

Det må være lækkert at sidde på et guldæg til en værdi af mere end en mia. danske kroner, men måske også lidt træls, hvis guldæggets værdi pludselig reduceres drastisk.
Kim Nielsen fra Haderslev som du kunne læse her på MagaCin for mindre end to uger siden, kan nu håbe på, at han slipper for at betale en kvart mio. i gebyr, fordi han glemte at aflevere sin motorcykels nummerplade.

DFIM vil nemlig fremover ændre praksis, hvor man nu vil gøre mere for at få de borgere, som har et uforsikret motorkøretøj indregistreret i tale.
Og derudover vil DFIM sågar indføre et gebyrloft, som vil være gældende for både verserende og fremtidige sager.
Det fortæller TV2 Nyheder i artiklen Skal af med kvart million for glemt nummerplade – nu ændres reglerne.

DFIM
Onde tunger kunne måske hævde, at DFIM fra 1. Januar 2019 har siddet på et lækkert lille guldæg til en værdi af mere end en mia. danske kroner, som forsikringsselskabernes garantifond ikke blot kunne høste fra de mest vrangvillige borgere, men også fra de uheldige, glemsomme eller uvidende.
Et guldæg som man tilsyneladende har værnet om med udpræget langsommelighed og manglende kommunikation.
Det kunne vi aldrig drømme om at påstå.

For det er vel egentlig fair nok, at samtlige danske forsikringsselskaber via DFIM tager hånd om, at færrest muligt kører rundt uden den lovpligtige ansvarsforsikring, og at synderne via gebyrer for forseelsen bidrager med økonomisk kompensation til modparter og ofre, hvis ejeren af et uforsikret køretøj er skyld i en skade.
Dansk Forening for International Køretøjsforsikring DFIM har siden 1. Januar 2019 haft mulighed for at opkræve et dagligt gebyr på 250 kroner, for hver eneste dag et køretøj er indregistreret uden lovpligtig ansvarsforsikring.
Men det havde måske været på sin plads, hvis DFIM havde gjort hvad de kunne for at informere synderne om, at de havde et udestående med DFIM, og at gælden kunne udvikle sig til at blive ganske betragtelig.

Læs mere om dagsgebyretDFIM’s website, hvor du også finder Spørgsmål & svar om dagsgebyr, hvor du blandt andet kan læse, at der eksempelvis også skal betales gebyr, hvis din forsikring er stoppet grundet præmierestance.
Et år som ulandsfrivillig kan altså blive en dyr fornøjelse, hvis ansvarsforsikringen på det indregistrerede køretøj ikke er betalt.

Krav på en mia.
DFIM havde ved udgangen af 2021 5573 sager under behandling ved Fogedretten, hvor det samlede krav udgjorde ikke mindre end 611 mio. kroner, og havde på samme tidspunkt 10.410 sager klar til fogedretten med et krav om yderligere 435 mio. kroner.
Altså i alt mere end en mia. danske kroner.
Et beløb som nu formentlig reduceres.

Politikere udtrykker kritik
Efter danske medier har omtalt Kim Nielsens sag, er en række politikere vågnet til dåd og har udtrykt kritik.
Eksempelvis er Venstres retsordfører Preben Bang i TV2 Nyheder’s artikel citeret for, at meningen med dagsgebyrer er at presse folk til at lade sig forsikre eller indlevere nummerpladerne, men at der ikke meget pression i det, hvis borgerne ikke er bekendt med, at der opkræves 250 kroner pr. dag.
Derudover er Preben Bang indstillet på, at loven må ændres, hvis DFIM ikke selv kan finde ud af at administrere ordningen.
For når man opkræver dagsgebyrer, så har man også pligt til at begrænse foks tab.
Det fremgår af TV2 Nyheder’s artikel, at der ved de 5573 sager typisk gik 62 uger inden skyldnere blev indkaldt til fogedretten.

Folketingspolitikere som Peter Kofod (DF) og Henrik Frandsen (M) har også – som det fremgår af artiklen der er linket til øverst – udtalt kritik af den manglende information til skyldnere.
Og i samme artikel kan du også læse, at Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF mener, at det er helt vanvittigt, at straffen slet ikke er proportional med forseelsen, og at man jo som minimum skal vide, at der er en opkrævning.

Nogle håber, og andre kan føle sig snydt
Ifølge TV2 Nyheder’s artikel har DFIM altså fremover tænkt sig at gøre mere for kontakte skyldnerne, og derudover indføre et loft på gebyrer for både verserende og fremtidige sager.
Det bliver rigtig spændende for Kim Nielsen, hvor højt loftet sættes, og hvor omfattende den økonomiske åreladning bliver.
DFIM har i følge TV2 Nyheder ikke oplyst om den kommende øvre beløbsgrænse.

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start