Ny dobbeltfunktionel hjelm fra Caberg - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny dobbeltfunktionel hjelm fra Caberg

Caberg Duke X er det nyeste bud på en ECE 22.06 godkendt flip-up hjelm fra den italienske producent, som er både J og P mærket.
Nicolaus Johansen
07/01-2023 kl. 06:00

Caberg lyder måske ikke specielt så sydlandsk, men producenten hører ikke desto mindre hjemme i støvlelandet, også bedre kendt som Italien.
Til 2023 er det italienske mærke klar med en helt ny flip-up hjelm med navnet Caberg Duke X, som er efterfølgeren til tidligere Duke- og Duke II-modeller.
Og med Caberg Duke X er det faktisk lovligt at køre motorcykel med bovporten hævet.

Den nye Caberg Duke X godkendt efter ECE 22.06 standarden og P/J mærket, så du på lovlig manér kan køre med den både åben og lukket. Derfor er marketingsfolkene ikke helt galt afmarcherede, når de kalder Duke X for dobbeltfunktionel.
Hagepartiet kan naturligt nok låses i nedklappet position, men også i den åbne. På venstre side af hjelmen findes en knap, hvor brugeren vælger i hvilken position bovporten skal fastholdes.

På siden af Duke X kan du vælge mellem P eller J konfiguration

Logisk nok for en touringhjelm, er Duke X udrustet med et solvisir, som jævnfør producenten er modstandsdygtigt overfor ridser. Solvisiret kan også benyttes selvom hjelmens hageparti er slået op.
Med i kassen følger også et Pinlock visir, så du slipper for duggede ruder i kysen.
I videoen nedenfor ses en roterende Caberg Duke X i både åben og lukket tilstand.

Vægten for Caberg Duke X er opgivet til 1.550 gram +/- 50 gram alt efter størrelse.
Den er altså ikke superlet som Nishua Enduro Carbon vi testede i sommeren 2021, der markedsføres i 1.040 grams udgave, men dog en kende lettere end den nye Schuberth E2, som vejer omkring 1.660 gram.

Bliver der lidt varmt i din Duke X, kan du åbne for luftgennemstrømningen ved hjælp af to ventilationsporte henholdsvis på hagepartiet og øverst på hjelmen, og bliver indmaden svedt godt og grundigt til, er det muligt at pille interiøret ud og give det en tur i vaskemaskinen.

Derudover er Duke X forberedt til Caberg’s eget Bluetooth system Pro Speak Evo.
Et system der gør det muligt at håndtere opkald, få GPS-instruktioner eller tale med en bagsædepassager. Den italienske producent fremhæver også, at systemet kan afspille musik i stereo fra din MP3-afspiller! Mon ikke også du kan bruge din telefon og din favorit musikapp.

Der kan vælges mellem syv forskellige slags Duke X

I alt syv forskellige versioner af Caberg Duke X kan du vælge imellem. Der er fem ensfarvede og to udgaver med et lidt mere spændende farvemæssigt udtryk. Størrelserne går fra XS 53/54 op til XL 61/62.

Duke X skulle lande forhandlerne inden sæsonstart.
Dansk pris er for nuværende ikke offentliggjort, men baseret på hvad vi har set hjelmen til i udlandet, gætter vi på en dansk pris omkring 1.800 kroner.
Læs eventuelt mere om den nye Caberg Duke X på producentens website.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start