Lånt motorcykel beslaglagt af politiet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lånt motorcykel beslaglagt af politiet

Ny lov om vanvidskørsel i effekt
Steffen Olesen
21/04-2021 kl. 12:34

Den nye lov hvor køretøjer kan beslaglægges og efterfølgende søgt konfiskeret med henblik på salg via auktion, har både under optakten og efter den endelige vedtagelse skabt en del furore.
Allerede da loven var under udarbejdelse medførte den en gruppe utilfredse danske motorcyklisters protestaktion, hvor de provokerede politiet med hensynsløs kørsel på deres motorcykler.

Ejeren af motorcyklen der forevigede sig selv på video er efterfølgende blev sigtet for flere overtrædelser af dansk lovgivning, men kan ikke straffes efter den nye lov.
Men der skulle kun gå få dage efter vedtagelsen af loven, som trådte i kraft 31. Marts i år, inden Københavns politi kunne offentliggøre, at den første motorcykel var beslaglagt efter de nye skærpede regler.

Lånt motorcykel beslaglagt
Et af punkterne i den nye lov som deler vandene handler om, hvor vidt det er rimeligt – og måske i strid med anden lovgivning? – at køretøjer der benyttes til lovens definition af vanvidskørsel konfiskeres uanset hvem der ejer det.
Præcedens for netop dette spørgsmål mangler en endelig afklaring, men det bliver vi forhåbentlig snart meget klogere på.
For nu er en udlånt motorcykel blevet beslaglagt efter den nye lov om vanvidskørsel.

103 km/t i 50 km/t zone
Kriminalmagasinet Politirapporten.nu kan vi nemlig læse, at en udlånt motorcykel blev beslaglagt med henblik på konfiskation Søndag d. 19. April kl. 20.11 i Karlslunde, da en motorcykel hvor føreren havde en passager bagpå blev målt til 103 km/t, og den højeste tilladte hastighed i byzonen var 50 km/t.

Ejer protesterede forgæves
I politirapporten beskrives det endvidere, at motorcyklens ejer blev orienteret om sagen.
Ejeren protesterede over beslaglæggelsen, så nu skal sagen en tur i retten, hvor sagen videre forløb behandles.
Det bliver interessant at følge sagen og ikke mindst udfaldet.
Læs historien Handling og konsekvens: Motorcykel og kørekort røg på grund af fart på politirapporten.nu.

Vi er nok ikke de eneste, som med tilbageholdt åndedræt afventer rettens vurdering af, om der er rimelig proportionalitet i, at ejerens udlånte motorcykel konfiskeres efter de nye regler om vanvidskørsel.

Mange af vores læsere har forespurgt om hvordan de skal forholde sig ved prøvekørsel i forbindelse med salg af motorcyklen.
Den sikreste metode må være at gennemføre handlen med fuld betaling, lade køber prøvekøre motorcyklen, og lade handlen gå tilbage hvis køber fortryder.
Ingen konsekvenser?

En ringe trøst
I oplægget til den nye lov forudså vores folkevalgte politikere, at der ingen Positive konsekvenser/mindre udgifter samt Negative konsekvenser/merudgifter ville blive for hverken borgere eller erhvervsliv.
Den forudsigelse af konsekvenser kan du se i skemaet Samlet vurdering af konsekvenser af lovforslag i artiklen Gå direkte i fængsel – og andre konsekvenser af lovforslag.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start