Guy Martin jagter 400 mph - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guy Martin jagter 400 mph

Stik ikke hånden ud af vinduet
Steffen Olesen
28/04-2021 kl. 07:00

Det er kun nogle få dage siden vi bragte historien om, at den karismatiske engelske racerkører Guy Martin jagter en tophastighed på 300 mph på sin egen halvgamle modificerede Suzuki Hayabusa.
Men godt 480 km/t er åbenbart ikke hurtigt nok for den adrenalinhungrende englænder, der næste år vil give den yderligere en skalle i et forsøg på at sætte ny rekord med en tophastighed på 400 mph.
Det vil udradere den eksisterende hastighedsrekord for tohjulede køretøjer på 376,363 mph, som blev sat i 2010 af amerikanske Rocky Robinson på en Suzuki med 1000 hestekræfter.

50 år gammel motor fra en helikopter
I denne omgang er det ikke Guy Martin selv der bygger køretøjet, og heller ikke ham selv der har gjort opmærksom på projektet.
Historien er blandt andet bragt af det engelske medie Derbyshire Live, som for få dage siden publicerede en artikel med seneste nyt fra projektet, og i samme forbindelse leverede en stribe friske billeder af køretøjet.

En historie om et strømlinet tohjulet køretøj udstyret med en 50 år gammel Rolls-Royce Gem-42 turbine som yder 1200 hestekræfter, og som er hentet fra en Westland Lynx helikopter.
Den absurde kreation er skabt af den 77-årige tidligere racerkører Alex Mcfadzean, og Guy Martin er altså indforstået med at køre det aerodynamiske fartmonster med den alternative motor under et planlagt rekordforsøg i Bolivia næste år.

400mph on a motorbike! 😲

Slået op af Derbyshire LiveSøndag den 25. april 2021

Det fremgår af artiklen i Derbyshire Live, at de næste trin i projektet er en tur på rullefelt, et ophold i vindtunnel, fremstilling af aerodynamisk “karrosseri”, og endelig prøvekørsel med “lav hastighed” under 200 mph på en nedlagt RAF flyveplads i Juni.

Ikke første gang
Guy Martin har tidligere kørt tilsvarende aerodynamiske tohjulede køretøjer, som du eksempelvis kan se i MagaCin’s artikel Vilde hastigheder med Triumph, hvorfra vi også har genbrugt billedet over artiklen.

Da Guy Martin i sin tid kørte Infor Rocket bestykket med 2. stk turboladede Triumph Rocket 3 motorer – der tilsammen leverede 1000 hestekræfter – blev en tophastighed på godt 440 km/t registreret… og nu sigter englænderen altså efter, at trække de 40 år han fylder næste år fra, og veksle de resterende 400 km/t til mph.
400 mph svarer til 643,74 km/t, og ved den hastighed skal man nok ikke række hånden ud af vinduet for at vinke til tilskuerne.
Ham der Guy Martin, han er godt nok involveret i mange vanvittige projekter.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start