Guy Martin jagter 300 mph. Hvor stærkt har du kørt? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Guy Martin jagter 300 mph. Hvor stærkt har du kørt?

Guy Martin jagter 482.80 km/t
CO
25/04-2021 kl. 11:56

Fascinationen af fart og acceleration nikker mange motorcyklister genkendende til.
Men det der af nogle betegnes som vild acceleration anses af andre som en snegl på vejen, og der er også forskellige opfattelser af hvad der regnes for høj hastighed.
Hvad er den højeste hastighed du nogensinde selv har registreret på en motorcykel?
Eventuelt på en banedag eller under ferieturen sydpå.
Vi byder selv ind med en speedometervisning på 299 km/t, hvor omdrejningstælleren stadig kravlede opad.
Naturligvis under lovlige og sikkerhedsmæssigt forsvarlige forhold.
Giv endelig dit besyv med i spørgeskemaet nederst på siden.

Guy Martin jagter 300 mph
Fascinationen af acceleration og høj hastighed gælder ikke blot for vi almindelige dødelige, men også for den karismatiske engelske racerkører Guy Martin, som gennem mange år til daglig har arbejdet som lastvognsmekaniker, og har mange usædvanlige rekorder på CV’et.
Blandt de mange besynderlige rekorder, er også 3 World Guiness rekorder for hurtigste kælk uden motor, højeste hastighed i dødsdromen og hurtigste sæbekassebil.
I 2019 satte Guy Martin endnu en hastighedsrekord, da han blev noteret for at køre 167 km/t i et køretøj, der normalt ikke når den slags hastigheder.
Ved den lejlighed havde racerkøreren 1000 hestekræfter samt et maksimalt drejningsmoment på 2500 Nm til rådighed.

Knap 170 km/t i en traktor er ikke for sarte sjæle, men Guy Martin satser på at få endnu en skalp i bæltet, inden han 4. November i år kan fejre 40-års fødselsdag.
I 2019 så vi Guy Martin erobre endnu en rekord, da han ved et Straightliners event på Elvington Airfield i England jagtede en tophastighed på 300 mph på en engelsk mile med stående start på en konventionel motorcykel.
Ved den lejlighed blev han noteret for en tophastighed på 270,965 mph på sin aerodynamisk optimerede og turbobestykkede Suzuki Hayabusa med 830 hestekræfter.
Altså ikke helt så mange hestekræfter som JCB’en, men dog alligevel en respektabel effekt.


Men det er som du kunne læse i vores artikel fra 2019 slet ikke hurtigt nok for den rapkæftede lastvognsmekaniker.
Guy Martin jagter stadig den famøse tophastighed på 300 mph, og trods Corona og pålagte restriktioner lykkedes det for Guy Martin, at klokke en tophastighed på 274.76 mph i Maj måned 2020 på sin modificerede Hayabusa.
Dermed understregede Guy Martin, at han ubestridt er Englands hurtigste på en stående mile på en konventionel motorcykel, og den uofficielle rekord blev efterfølgende forbedret mod slutningen af 2020, hvor hastigheden nåede op på 282 mph.
Men før Guy Martin klokkede 282 mph, havde han mulighed for en lidt speciel ekstra testkørsel, da han sidste år kørte en lille tur sammen med den engelske racerkører Michael Rutter, som gennem karrieren har høstet langt over 100 podieplaceringer.

Forsøger igen
Som du kan se i videoklippet ovenover, er der altså seriøst skud i Guy Martin’s Hayabusa.
Lidt sjovt at høre Michael Rutter fortælle, at hans potente Honda RC213V-S nærmest føles som en 125’er sammenlignet med Guy Martin’s racer.
Men der er altså ikke guf nok i Busa’en til at nå 300 mph på en engelsk mile, så derfor er forbedringer påkrævet.
Vinteren er ikke optimal for den slags rekordforsøg, så Guy Martin har i stedet for at indlede et rekordforsøg med hovedet under armen brugt de kolde og mørke måneder på at optimere Hayabusa-en yderligere.

Sikkerheden skal være i orden
Guy har tidligere udtalt, at han i lang tid har foretaget sig skøre ting, og at han stadig er her fordi han ved, at alt skal foregå i det rette øjeblik.
Han har det glimrende med at sige nej tak, og hvis han ikke føler sig klar, så kravler han ganske enkelt ikke i førersædet.
For som han frit oversat udtrykker det i samme forbindelse.
“Hvad er ideen i at spilde tid, penge og risikere at miste livet hvis forholdene ikke er perfekte?”
Guy Martin’s læderdragt fra sponsoren Dainese er lige som MotoGP kørernes udstyret med airbag, men er fremstillet i meget tykkere læder, og så er den heller ikke udstyret med kneesliders.
For de er bare i vejen for projektet.

Fremskridt i 300mph projektet
Englænderen med de karakteristiske bakkenbarter er som tidligere nævnt på nuværende tidspunkt i gang med yderligere optimering af Hayabusa’en.
Og på sin Facebook profil har englænderen med rødder i fiskerbyen Grimsby for nylig givet udtryk for, at 2021 bliver året hvor vi får svaret på, hvad de mange ændringer på Hayabusa’en kommer til at betyde for 300 mph projektet.

From one airfield to another… 2021 promises to be a year of answers to changes made and plenty of questions off the…

Slået op af Guy MartinMandag den 19. april 2021

Guy Martin købte Hayabusa’en af en ven for £5,000 i 2018, hvor den syv år gamle motorcykel havde 20.000 miles på tælleren, og tophastigheden på gademotorcyklen var dengang 183.44 mph.
Det svarer til en snas over 295 km/t, men Guy er stålsat på at nå den magiske grænse på 300 mph, som svarer til 482.80 km/t uden for mange decimaler.
Den engelske vovehals finder det mindst lige så spændende, at optimere motorcyklen og finde de resterende 18 mph relateret til den senest måling på 282 mph, som at køre motorcyklen under rekordforsøget, og han er heller ikke specielt sentimentalt anlagt.
Når målet er nået og rekorden i hus, bliver motorcyklen formentlig solgt for at finansiere andre projekter.

Far skal være med
Men selv om Guy Martin ikke er specielt sentimental vedrørende motorcyklen, banker der alligevel et varmt og sympatisk hjerte under læderdragten.
For når rekordforsøget skal foretages, vil englænderen vanen tro sende en SMS til sin mor og spørge om hans far, som er udnævnt til Chief-Tea-Maker og dækvarmer-operatør, har tid til at være med.
Så kan far og søn hoppe ind i varebilen, køre en tur ned ad banen, få alt på plads, hive vindposen ud af bilen for at tjekke vinden, beslutte om forholdene er i orden, og så forsøge at sætte en ny rekord.
“Just me, me dad, the computer, the bike and the data. That’s it.”

Knæk og bræk herfra
Det lyder i vores verden som den perfekte far-søn oplevelse, og vi ønsker Guy Martin alt det bedste samt held og lykke når tiden kommer.
Her på redaktionen gætter vi forsigtigt på, at 300 mph skalpen ryger i bæltet i løbet af 2021.
Og når det sker, så følger der naturligvis også en beskrivelse af det vilde Guy Martin projekt her på siden.

Hvor hurtigt har du kørt?
Har du selv prøvet at køre 300 km/t på motorcykel, så ved du at der er seriøst knald på ved den hastighed, og at det kræver lidt tilvænning samt besindigt håndelag.
Læg så lige 180 km/t oveni… øøh… så går det for alvor stærkt.
Vi tror på at bagdækket bliver ret lunt.

Hvor hurtigt har du kørt?
Beklager at det udviklede sig til en lidt længere smøre om en rigtig herlig gut, der lige som mange af vi andre er fascineret af motorcykler, acceleration og fart… under fuldt lovlige og sikre forhold naturligvis.
Men den herlige englænder vi stødte på under et Dirt Quake event i England for nogle år siden er altså underholdende i verdensklasse, hvor vi jævnligt får dokumentation for acceleration og tophastighed.
Det leder os frem til spørgsmålet i indledningen af dette skriv.
Hvis du ønsker at oplyse din egen personlig hastighedsrekord præcist, er du naturligvis velkommen til at benytte kommentarfeltet under artiklen.
Nogle af vores læsere dyrker motorsport på to hjul, og nogle er sågar involveret i dragracing, hvor der accelereres ret voldsomt.

Hvor stærkt har du kørt?

Del med en ven

En person snakker om “Guy Martin jagter 300 mph. Hvor stærkt har du kørt?

  1. Speedometret viste lige omkring 200 ned af en en lang bakke.
    Men da dyret var en CX 500 var den reelle hastighed nok ikke meget over 180

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start