Endnu en sjældenhed på auktion - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endnu en sjældenhed på auktion

Så er det igen tid til at se på en yderst spændende sjældenhed
Steffen F. Olesen
18/07-2020 kl. 05:00

Fra tid til anden ser vi super fede motorcykler komme på auktion, dog sjældent herhjemme. Chancen for at få fingrene i en af de helt specielle er meget lille vort land, så er du på jagt efter noget ud over det sædvanlige, må du til tasterne, og gå på jagt i udlandet.

Problemet med sådanne missioner er dog, at de ofte foregår så langt fra vores geografiske placering, at hjemtransporten hurtigt kan blive en dyr affære. Modeller som vi sidste år så på Mecum Auctions og Elvis’ Harley-Davidson, koster i forvejen en skilling, og skal transport samt afgift skrives ind i ligningen, kræver det for de flestes tilfælde en høflig samtale med bankrådgiveren. Hertil kan man også overveje om der skal spørges efter tilladelse eller tilgivelse.

Endnu en sjældenhed
Nu er der endnu en gang nogle af de helt specielle på bordet, og denne gang har du altså mulighed for at anskaffe dig en sjælden ’00 Joey Dunlop replica.
Denne Honda VTR1000 SP-1 – eller RC51 – er nummer 9 af kun 26 producerede motorcykler, og som om at det ikke er nok, så har maskinen kun tre miles på klokken!

Det burde også være overskueligt at finde ud af hjemtransporten, for auktionen bliver nemlig ikke afholdt i Canada eller Las Vegas som de ovenfor nævnte, men derimod lige henne på den anden side af dammen.
Auktionen som foregår i det nordlige Irland løber fra d. 27 Juli til d. 31 Juli, så havde du planlagt en tur til det aflyste Isle of Man arrangement, er der nu mulighed for at slå et smut forbi “nabolaget” alligevel.

Joey Dunlop på sin VTR1000 SP-1 i år 2000 på Isle of Man

En øjesten
Den tidligere ejer, George Miller, som gennem meget af sit liv samlede på motorcykler og kørte ræs, så modellen som en meget værdifuld del af sin personlige samling.

George opdagede sin passion for motorcykler, da han arbejdede som mælkemand gennem 25 år.
Efter så mange år i mælke branchen, så George sit snit til at starte egen virksomhed, hvorfra han skulle sælge motorcykler.
Forretningen startede som i så mange andre historier i et lille skur, men siden hen ville skæbnen, at George åbnede en forretning i Ardstraw i det nordlige Irland.

Sidste år sov George stille ind, og hans familie kontaktede efterfølgende det lokale auktionshus, Mid-Ulster Auktions, for at få hjælp til at sende en livstid af mototorcykelpassion videre til ligesindede entusiaster.

Hercules W2000

Mere end én
Auktionen som du finder via linket nederst i artiklen er resultatet af samarbejdet, og selvom førnævnte Honda uden tvivl er hovednavnet, og den måske ikke tiltaler, er der bestemt grund til at kigge forbi auktionen alligevel.
I samme periode ryger der nemlig mange motorcykler på bordet; motorcykler som den – i Danmark – eftertragtede Honda CB750 Four Super Sport, men også cykler som Truimph Bonneville T140 Royal Limited Edition, og en Hercules Wankel 2000 som kun har kørt 2.487 kilometer.

Budrunden for Joey Dunlop SP-1 starter ved 5,000,- pund, og alle andre motorcykler starter ved 1.000,-.

Auktionshuset har hele 300 enheder klar til bydende i perioden; enheder som ud over motorcykler består af assorterede stumper, bøger, manualer, memorabilia, og overlagt udstyr fra Georges motorcykel forretning.
Så her burde der være mulighed for ta finde noget interessant. Og hvem ved, måske endda lige nøjagtig den reservedel du mangler til din klassiker?

Eksempelvis starter prisen for diverse ubrugte udstødninger ved kun to pund, hvilket må siges at være utrolig billigt for en reservedel som snildt kan koste op mod 5.000,- dkk.

På grund af Corona pandemien er det udelukkende en online auktion, hvorfor tingene ikke kan besigtiges medmindre man er lokal, og har en forudgående aftale med auktionshuset.

Du kan via dette link kaste et blik på de mange lækkerier. (Listen opdateres løbende)

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start