Video: Se den Elektriske Kawasaki Endeavor EV
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Elektrisk Kawasaki EV Endeavor

Har forsket i elektriske motorcykler i 20 år
CO
25/04-2020 kl. 11:00

Elektriske motorcykler kommer aldrig til at slå an. Det er en påstand vi ofte har hørt, og som vi er uenige i. Og det ser faktisk også ud, til at Kawasaki forbereder sig på en elektrisk fremtid… og har gjort det i mange år. Se videoen med Kawasaki EV længere ned i artiklen. 

Debatten om at elektrisk drevne køretøjer med tiden bliver et seriøst alternativ til transport med forbrændingsmotor, er ved at forstumme. Jo, den altafgørende rækkevidde samt opladning bør forbedres, men der forskes så sandelig også på livet løs i teknologier, der ikke blot øger rækkevidden og reducerer tiden for opladning, men også i alternativ batteriteknologi, hvor industrien som blot et enkelt eksempel sågar forsker i biologisk nedbrydelige batterier.

Trendy grønt alternativ

Det grønne alternativ er allerede trendy indenfor bilindustrien globalt, men også danske medier fortæller om et stigende salg af elektriske biler, og vi ser jævnligt nye elektriske biler i alle mulige afskygninger fra forskellige producenter ramme markedet. Mikrobiler, familiebiler, store SUV'er og sågar fede sportsvogne kan nu optankes med et ladekabel, og den danske regering er indstillet på, at der skal opsættes flere ladestandere.

Andelen af brugte elektriske biler til salg i Danmark er stigende, men det skyldes ikke at ejerne har fortrudt, for de ønsker nemlig typisk at erstatte E-bilen med en helt ny.

Elektriske biler er ved at blive populære i Danmark.

Opsigtsvækkende elektriske motorcykler

Men de elektriske motorcykler har lidt sværere vilkår i Danmark, hvor vi motorcyklister endnu ikke har udvist tilsvarende købelyst. I andre lande er salget af elektriske motorcykler i kraftigt vækst, hvor du eksempelvis her på Magacin for en måneds tid siden kunne læse, at ordrebøgerne hos italienske Energica bugner, og den nye Energica EVA Ribelle ser da også spændende ud.

Nye spillere på markedet fremviser både koncepter og produktionsklare modeller, hvor især Nawa Racer med ultrakondensator og RMK der leverer et moment på 1000 Nm ser rigtig interessante ud, men også mere etablerede producenter er leveringsdygtige i elektriske nyheder. Du husker vel Damon Hypersport HS med justerbar førerposition, hvor de første modeller blev udsolgt på fire dage?

Og vi skal da også lige for en god ordens skyld nævne amerikanske Lightning LS-218, hvor modellen er navngivet efter topfarten på 218 mph.

Elektriske motorcykler i Danmark

Både koncepterne og de allerede tilgængelige lidt eksotiske modeller er utroligt spændende, men det er slet ikke alle der er tilknyttet en officiel dansk importør.

Du må eksempelvis til Sverige for at købe en Energica, men det er faktisk muligt at købe elektriske motorcykler i Danmark. Blandt disse har vi i år prøvekørt den velkørende urbane elektriske pendler Zero SR/F samt den kåbeklædte søstermodel Zero SR/S som produceres af en relativt ny amerikansk producent.

Men du finder også en elektrisk motorcykel i modelprogrammet hos en traditionsrig producent som Harley-Davidson, der forbløffede omverden med lanceringen af den elektriske Harley-Davidson LiveWire.

En model der overraskede positivt, da vi blev inviteret til test af modellen i USA.

Udover ovennævnte eksempler, så er det faktisk slet ikke umuligt at opstøve en elektrisk crosser her i landet.

Og nu ser vi måske inden for en overskuelig fremtid en elektrisk motorcykel hos din lokal Kawasaki forhandler.

Kawasaki EV Project / EV Endeavor

Hvis du har fulgt vores skriverier her på siden vedrørende elektriske motorcykler, så er du ofte stødt på en påstand om at ALLE de store etablerede motorcykelproducenter forsker i elektriske motorcykler, eller endda måske allerede har en model på bedding, som meget hurtigt kunne sættes i produktion.

Sidste år kunne du i artiklen EICMA 2019: Kawasaki-nyheder nederst på siden se et billede af KHI's EV Project, som bekræftede at Kawasaki har en elektrisk fremtid med i overvejelserne.

Men Kawasaki holdt dengang kortene tæt til kroppen vedrørende netop den sag, så vi fik egentlig kun bekræftet at der forskes i elektriske motorcykler. Ikke en lyd om specifikationer, priser, teknologi eller tidshorisont.

Vi gætter på at Kawasaki har afventet det rette tidspunkt til at surfe med på… øøh.. den grønne bølge?.

Og måske er tiden ved at være moden for Kawasaki.

Kawasaki intensiverer nyhedsstrømmen

Det er faktisk nogen tid siden vi så den første video med Kawasaki EV Endeavor, som du kan se lige her under.

Artiklen fortsættes under videoen

Som du kan se i videoen, har Kawasaki arbejdet på at udvikle elektriske motorcykler i næsten 20 år. Derfor har KHI sandsynligvis også haft mulighed for at lancere en elektrisk motorcykel for mange år siden, og nu er virksomheden måske ved at være klar til at rykke på netop det felt.

Det står naturligvis helt for vores egen regning, men det er et faktum, at Kawasaki i den senere tid har intensiveret upload af videoer med Kawasaki EV Endeavor, der adskiller sig fra tidens typiske elektriske motorcykler ved at være udstyret med en fire-trins gearkasse.

Modellen på videoen yder efter vore oplysninger beskedne 27 hestekræfter, og vi kaster os ikke ud i en spådom om hvor vidt denne model, hvor der tilsyneladende er genanvendt en del komponenter Z400 og Z650 svøbt i Ninja inspirerede kåbedele sættes i serieproduktion.

Men det ER altså tankevækkende, at videoer med Kawasaki EV Endeavor i disse måneder flyder i en lind strøm.

Se bare disse eksempler. 2020 Kawasaki Endeavor The Ongoing Challenge.

Artiklen fortsættes under videoen

Og se så videoen 2020 Kawasaki Endeavor Now Charging

Artiklen fortsættes under videoen

Endnu et eksempel er videoen 2020 Kawasaki Endeavor Developed on the Circuit

Artiklen fortsættes under videoen

Og se til sidst videoen 2020 Kawasaki EV Endeavor Manual Transmission der blev uploadet for blot 3 uger siden, og indtil nu er set af mere en 40.000

Artiklen fortsættes under videoen

Dit bud på hvorfor Kawasaki Heavy Industries netop i denne tid fremturer med en masse video der portrætterer Kawasaki EV Endeavor er lige så godt som vores, men vi gætter på at det er de indledende øvelser til præsentationen af en serieproduceret elektrisk motorcykel… og vi gætter på at det bliver i år. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start