AGV lancerer eksklusiv nyhed i anledning af 75-års jubilæum - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

AGV lancerer eksklusiv nyhed i anledning af 75-års jubilæum

AGV PISTA GP RR ECE-DOT LIMITED EDITION - ANNO 75 fremstilles i et begrænset oplag på 1947 eksemplarer
CO
19/06-2022 kl. 05:30

Nogle af MagaCin’s læsere med fotografisk hukommelse husker måske den eksklusive AGV Pista GP styrthjelm, hvor MagaCin omtalte hjelmen helt tilbage i 2013 som en Ny topklasse fra AGV.
Efterfølgeren AGV Pista GP RR stødte vi flere år senere på i forbindelse med artiklen Fede FIM godkendte styrthjelme fra 2020, hvor vi også fabulerede over et eventuelt indkøb af en af de lækre FIM godkendte styrthjelme.
Det blev ført ud i livet med indkøbet af netop en AGV GP Pista RR, hvor vi efterfølgende samme år bragte artiklen Unboxing: AGV Pista GP RR med video fra udpakning af den lækre hjelm med skal let og stærk i kulfiber, og i 2021 fortalte om vores oplevelser med hjelmen i artiklen Test: AGV Pista GP RR med undertitlen Roser med torne.

Som du kan læse i artiklen fra dengang, var vi opsatte på at finde ud af, om det kunne svare sig at investere i toppen af poppen inden for styrthjelme.
Og konklusionen var dengang, at AGV Pista GP RR ganske enkelt var den fedeste styrthjelm artiklens skribent nogensinde har kørt med… på racerbane.
Men vi kunne dengang også konstatere nogle knap så heldige elementer ved almindelig dagligdags brug, som eksempelvis at styrthjelmen ikke var specielt brille-venlig, og at hjelmens ventilationsåbninger faktisk ikke kan lukkes uden brug af de tilhørende løse plasticdæksler.

AGV Pista GP RR Anno 75
Vores eksemplar blev dengang indkøbt i en ren kulfiberudgave uden dekorationer, uagtet der dengang også var varianter med alternativ udsmykning tilgængelige.
En rigtig fed styrthjelm, som andre der var villige til at punge en betragtelig sum ud for, måske også har købt.
For nogle gange må man bare have det fedeste og mest sikre grej uanset prisen.
Derfor er det måske også en velkommen nyhed for nogle, at AGV Pista GP RR nu er tilgængelig i en ny endnu mere eksklusiv og endnu dyrere udgave.
Den nye AGV PISTA GP RR ECE-DOT LIMITED EDITION – ANNO 75, der eksempelvis kan bestilles her, hvor den koster €1.800,- hvilket efter aktuel valutakurs i skrivende stund svarer til Dkr. 13.397,10 – som produceres i et begrænset oplag på kun 1947 eksemplarer, og hvor der faktisk er en god forklaring på både styrthjelmens efternavn og netop det antal. .

Kort om AGV
I 1947 grundlagde Amisano Gino der blev født i 1920 firmaet AGV i byen Valenza cirka midtvejs mellem og lidt sydligere end Milano og Torino i Italien, hvor virksomheden i begyndelsen var specialiseret i fremstilling af lædersæder til motorcykler, men i 1948 introducerede en styrthjelm ligeledes fremstillet i læder til motorcyklister.
Det italienske mærke introducerede sin første styrthjelm fremstillet i glasfiber i 1954, og indgik med tiden sponsoraftaler med berømte navne som Kenny Roberts, Barry Sheene, Giacomo Agostini og Valentino Rossi, og mange af os med en lidt bedaget dåbsattest har da også haft en styrthjelm fra den italienske producent som den første.
Den kendte italienske udstyrsproducent Dainese – hvorfra vi i 2020 indkøbte læder med indbygget airbag – overtog AGV i 2007, og Amisano Gino døde i 2009.
Dainese blev i øvrigt som bekendt overtaget af det amerikanske investeringsselskab Carlyle Group tidligere i år.

Forklaring på hjelmens navn
AGV blev som tidligere nævnt grundlagt i 1947, så den skarpe læser har formentlig allerede gennemskuet, at det i år er lige præcis 75 år siden AGV blev grundlagt, og grunden til at AGV Pista GP RR Anno 75 fremstilles i lige præcis 1947 eksemplarer burde være åbenlys.
Styrthjelme fra det italienske mærke bæres 75 år efter grundlæggelsen af AGV stadig af de skrappeste racerkørere, og nu er det altså muligt for vi almindelige dødelige, at købe en ret speciel og eksklusiv udgave af AGV Pista GP RR, med klar reference til AGV’s historie.
Se videoen med den ikke udpræget billige nyhed fra AGV under dette afsnit.

Mod slutningen af videoen ses også henvisningen til 1947, men der er sandt for dyden ikke ret mange reelle oplysninger om styrthjelmen.
Men der findes heldigvis meget mere information om nyheden på AGV’s website, hvor det blandt andet fremgår, at hjelmens udvendige overflade har en unik mat finish med tekstur, kan leveres i fem skalstørrelser, og at ørepropper, Iridium visir, forskellige interiør-puder for personlig tilpasning, tear-off kit og andet er inkluderet i prisen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start