Rossi fortsætter på fire hjul - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rossi fortsætter på fire hjul

Den levende legende skal give den seriøs gas bag rattet af en BMW til februar.
Steffen F. Olesen
26/12-2022 kl. 10:54

Det er efterhånden et års tid siden at den levende legende, Valentino Rossi, kastede læderdragten mod knagen, væltede i hyldest og gav “en sidste omgang” på den store scene ved EICMA i Italien, hvor mere end 9.000 følelsesladede fans trodsede den silende regn og mødte op for at se Rossi entrere scenen på en racer, der markerede Yamaha’s 60-års jubilæum for deltagelse i GP racing.

Beslutningen om at sige farvel og tak til MotoGP, kom ifølge Rossi efter mange overvejelser over rigtig lang tid, for sporten er jo som bekendt en meget stor del af hans liv; og man må sige, at han har sat et ret stort aftryk…
Den neongule farve og dinglende ben ved indbremsninger slipper vi nok aldrig helt af med, og faktisk går der nok også noget tid inden Rossi ham selv er helt ude af billedet som aktiv racerkører.

Fortsætter på fire hjul
I et afsnit af det amerikanske TV-program In Depth, hvor værten Graham Bensinger besøger Valentino Rossis ranch, fik vi et lille indblik i hvad Rossi har gået og rodet med når ikke han sad på nakken af en GP-racer. Og det er helt tydeligt, at firehjulede køretøjer også er noget som står Rossi nært.

Der gik da heller ikke ret mange dage fra den barske udmelding om Rossis exit til annonceringen om, at han det efterfølgende år ville fortsætte i motorsport med to hjul ekstra.

Og for få dage siden annoncerede BMW M Motorsport divisionen, at Valentino Rossi bliver en del af teamets kører-lineup næste år, hvor han skal deltage i serien Fanatec GT World Challenge Europe for BMW M Team WRT.
Hertil vil Rossi være at finde bag rattet af en BMW M4 GT3 ved Bathurst 12-timers løbet til februar, og angiveligt også ved en række endnu uspecificerede løb og tests under BMW-fanen.

“I am very proud to become an official BMW M works driver and it is a great opportunity. Last year, I started racing seriously in cars and I finished my first season with the WRT team with whom I got on very well and I am very happy that the WRT team chose BMW M Motorsport as a new partner,” sagde Rossi i en udtalelse i forbindelse med annonceringen hvor han også fortalte, at han allerede har haft mulighed for at teste M4’eren et par gange, og er yderst tilfreds med bilen.

Der er ingen tvivl om, at Rossi har ret godt styr på at håndtere en motorcykel, men legenden sagde i samme forbindelse som ovenstående, at han stadig har rigtig meget at lære når vi snakker motorsport på fire hjul.

Chefen for BMW M Motorsport, Andreos Roos, mener derimod, at Rossi er ret godt på vej:- “Valentino has proved that he is also an excellent racer on four wheels. He has shown that car racing has become his second motorsport home, and he brings all his passion, skills and commitment to this new chapter of his career.”

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start