Nu starter 2024 MotoGP sæsonen - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu starter 2024 MotoGP sæsonen

Årets første løbsweekend i MotoGP afvikles 8.-10. Marts ved Qatar Airways Grand Prix of Qatar på Lusail International Circuit.
CO
07/03-2024 kl. 13:43

Foråret er over os, og et stigende antal motorcykler begynder nu at færdes på de danske veje.
Nogle afventer dog lidt lunere vejr inden motorcyklen findes frem, men fælles for os alle er, at vi nu også kan fordrive tiden på anden vis med forrygende motorcykelrelateret underholdning.

Årets første løbsweekend i WSBK kalenderen blev nemlig afviklet 23.-25. Februar på Phillip Island Grand Prix Circuit i Australien, og i den kommende weekend blænder MotoGP op for årets første løb.

Det sker ifølge den reviderede MotoGP kalender i dagene 8.-10. Marts ved Qatar Airways Grand Prix of Qatar på Lusail International Circuit.

I artiklen Foreløbig 2024 MotoGP løbskalender fra efteråret 2023 kunne du læse om 75-året for Grand Prix racing, at den foreløbige 2024-kalender for MotoGP dengang netop var frigivet, og med sine 22 løb på et år bød på rekord-meget action fra øverste hylde, når de hårde drenge efter planen skulle sætte i gang med startskuddet på Lusail International Circuit i Qatar d. 10/3, og mod årets slutning ville lukke ballet på spanske Valencia midt november.

Vi kom dengang også ind på, at MotoGP feltet fra 2024 tilgodeser den grønne omstilling, hvor brændstoffet fra i år skal 40% “non-fossilt”, og at man i MotoGP har et ønske om at øge det tal til 100% i 2027.

Siden dengang er det rekordstore antal løb, som det fremgår af den reviderede MotoGP kalender, desværre reduceret fra 22 til 21, da det tidligere løb 3 i Argentina er forsvundet fra løbskalenderen, og derfor får løbskalenderen til at skrumpe en anelse, samt ændrer på nummereringen af årets løb.

Men der er ikke desto mindre lagt op til et brag af en MotoGP sæson, hvor der eksempelvis er sket flere ændringer i bemanding af feltets racere, et nyt team i julemåneden 2023 annoncerede sin debut i 2024 MotoGP, og hvor vi i år kommer til at se ret drastiske nye aerodynamiske tiltag på racerne.

Læs eventuelt BMW patenterer aktiv aerodynamik, hvor der også findes lidt information om reglerne for aerodynamik i både ESBK og MotoGP.

Mon ikke der er andre end os, som sidder klistret til skærmen i den kommende weekend?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start