Nyt team i MotoGP næste år - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt team i MotoGP næste år

I 2024 byder MotoGP et nyt team velkommen til familien, og deres baggrund kan have enorm positiv indflydelse på sportens popularitet.
Steffen F. Olesen
06/12-2023 kl. 09:16

Du husker måske, at MotoGP’s SoMe hold for et par dage siden lagde en begivenhed ud på blandt andet Facebook, hvori de fortalte os at vi skulle holde øjnene åbne, fordi der inden længe vil komme en Special Announcement.
Og som altid fik det folk i kommentarsporet til at gå amok med mærkelige gætterier, hvor nogle af dem lød at der indføres Sprint-løb med bind for øjnene, at der implementeres to-hjulstræk, at man byder velkommen til en Bagger-klasse, og sågar at totakts motoren får en renæssance.

Men selvom der naturligvis ikke er hold i nogen af ovenstående bud betyder det ikke, at nyheden hverken er speciel eller spændende; for det er den!

Sig goddag til Trackhouse Racing
Med start i 2024 har en ny legekammerat meldt sin ankomst, og denne hedder Trackhouse Racing; et team som har rødder i Amerika og klarer sig rigtig fint i NASCAR.


Men selvom der er tale om et helt nyt team i MotoGP, så er der ikke meget nyt over hverken maskine eller mand.
For som du måske allerede har gennemskuet på den enorme vinge forrest på modellen der er afbilledet over artiklen her, så skal de to Trackhouse ryttere forsøge at komme frem i flokken på nakken af et par Aprilia RS-GP prototyper.

Altså er maskineriet genkendeligt, og det er kørerne faktisk også…
Fra sæsonstart 2024 vil vi nemlig se partnerne Miguel Oliveira og Raul Fernandez springe i andet læder og køre under nye faner, men hvordan mand og maskine bliver bemalet afsløres først i starten af sæsonen.

For selvom modellen garanteret leder den voksne læsers tanker hen mod den legendariske Nicky Hayden’s testmaskine fra år tilbage, så er det angiveligt ikke de klistermærket der skal bruges på den kampklare version.

Godt for sporten
Som nævnt ovenfor går det ganske fornuftigt for Trackhouse Racing i NASCAR, og derved er det på ingen måde nyt for teamet at konkurrere på topplan samt håndtere alt det der sker i kulissen.

Det mener Dorna Sports Chief Commercial Officer, Dan Rossomondo, er godt:
“At Trackhouse kommer til MotoGP er gode nyheder. De forstår det – racer-succesen, som de allerede har haft masser af – og den markedsføring samt promovering, der følger med at køre et motorsportshold på topniveau. Denne kombination af operationel ekspertise, parret med deres ekspertise off-track, er en standard vi ønsker i hele MotoGP. Vi ved, at Trackhouses indflydelse vil være positiv og en allieret for vores forretningsmål”.

Også Massimo Rivola, som er chef for Aprilia Racing, kan se fordelen i at Trackhouse har NASCAR-succes med i bagagen:
“Vi er glade og stolte over at byde Trackhouse velkommen i Aprilia Racing-familien. Det de har været i stand til at bygge på meget kort tid i NASCAR, er et ekstraordinært præsentationskort, som tegner et billede af potentialet i dette partnerskab. Dette er takket være Justin Marks og hans team, som jeg lærte at kende gennem min mangeårige ven PJ Rashidi, og som vi umiddelbart var i sync med både hvad angår tekniske ambitioner og markedsførings- og kommunikationsudviklingen på et så vigtigt marked som USA. Vores engagement vil stige markant. Et ansvar vi med glæde påtager os, fordi jeg er sikker på, det vil give os mulighed for at vokse endnu mere”.

Det kommer altså ifølge Hr. Rossomondo og Hr. Rivola garanteret kun til at gøre noget godt for sporten, at der fremadrettet er et team i MotoGP som repræsenterer Amerika, da de forenede stater jo er et ret stort marked.
Og da det slet ikke står til diskussion, at tohjulet motorsport er noget nær det fedeste i verden, kan vi vel alle blive enige om, at det bør markedsføres og dyrkes i så mange lande som muligt, så meget som muligt, så vi kan få bugt med alt det boldspil flyder i sendefladen.

UPS..! Var det en af skribenten personlig holdning?
Ja, det var det… Og hvis ikke du er af samme holdning, så er du mere end velkommen til at starte en afstemning med overskriften (Motorsport vs. Boldspil) i kommentarsporet under artiklen eller på Facebook.

… og må alle læsere så i øvrigt have en fantastisk god dag!


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Spar op til 30% og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start