Her er vinderne af Dansk Motorsport Award - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er vinderne af Dansk Motorsport Award

En lille måneds tid forsinket qua corona løb Dansk Motorsport Award af stablen. Herunder kan du se, hvem der løb afsted med årets priser.
Nicolaus Johansen
03/03-2022 kl. 06:00

Sidste fredag i februar kunne Dansk Motorsport Award 2021 endelig afvikles. Med Felix Schmidt som vært og den imponerende Haaning Collection som kulisse, blev de største navne inden for dansk motorsport hædret for deres indsats i det forgangne år. Nogle fik prisen overrakt på scenen, og andre var forud for showet blevet overrasket i hjemmet, skolen og andre steder af folkene bag Dansk Motorsport Award.

Årets Motocrosskører
17-årige Malou Jakobsen, blev i den grad overrasket, da hun fik overrakt prisen for årets motocrosskører, under en shopping tur efter nyt motocrosstøj sammen med sin far.
Midt i butikken havde den unge kvinde svært ved at finde ord, da hun fik overrakt prisen som årets MX-kører i en regn af konfetti.

Malou Jakobsen

Den unge kvinde havde genvundet fatningen, da hun stod på scenen til showet. Her fortalte hun om ambitionerne for den kommende sæson, som blandt andet indbefatter en top ti placering til VM. Malou fortalte også lidt om sin særlige køreteknik. Malou holder nemlig gassen i bund, og justerer ellers med kobling og bagbremse, når hun konkurrerer på alverdens MX-baner.
Den teknik går hårdt ud over bremseklodserne, så årets motocrosskører leder med lys og lygte efter en dedikeret bremsesponsor.

Årets speedwaykører
Midt i et sponsormøde kom folkene fra Dansk Motorsport Award forbi og overrakte prisen som årets speedwaykører til Anders Thomsen. Dermed kan fynboen sætte trofæet ind på hylden ved siden af trofæet fra sidste år, hvor han også vandt i samme kategori.

Selvom det var anden gang at Thomsen vandt den fornemme titel, var taknemmeligheden meget tydelig hos den dygtige speedwaykører.
Inden sæsonen for alvor går i gang, skal den fysiske form pudses af, hvilket fynboen blandt gør ved at tage en ugelang træningstur til Playitas på den spanske ø Fuerteventura.

Årets ungdomstalent
Faste læsere af MagaCin vil kende navnet på årets ungdomstalent. Vi mødte Nicolaj Thybring første gang på en rumænsk endurotur, hvor vi på første hånd fik syn for den unge mands talenter.

Nicolaj Thybring kan dog mere end blot at hygge sig med enduroturister. I 2021 har han haft rigtig meget fart på, og vandt sit første internationale løb i en alder af blot 15 år.
Da Thybring fik overrakt prisen, midt i en tysk time på sin skole, kunne han fortælle, at i 2022 skal der vindes endnu flere løb. Og så skal netværket udvides, så karrieren kan få endnu et nøk opad.

Årets præstation
Denne kategori var ny til i år, og den dækker både over præstationer hen over året, men kan også gives for enkeltstående præstationer.
I bedste prisuddelingsstil blev vinderne trukket ud af en gylden kuvert, og til stor applaus fra publikum, var det MX of Nations-holdet der rendte med sejren.

Mikkel Haarup i aktion

På en lydmæssig lidt sjappet videoforbindelse var landstræner Emil Larsen igennem sammen med kører Mikkel Haarup, hvor de kunne takke for den fornemme hæder. Desværre kunne Bastian Bøgh Damm ikke være med til overrækkelsen, da han onsdagen forinden var blevet skadet.
Thomas Kjer Olsen stod midt på træningsbanen, og kunne dermed heller ikke umiddelbart sole sig i ærens lys.

Årets MC-Sportsvideo
Denne kategori var med for anden gang til Dansk Motorsport Award. Filip Legaard vandt prisen for en video, som han havde klippet sammen under et ophold i Italien, men Filip kan andet end blot at holde et kamera.
Sammen med søster Anna og brormand Albert, bliver håndtagene holdt i bund på deres røde Gas Gas maskiner på diverse baner i ind- og udland.

Filip Legaard

Årets DMU Profil
DMU-formand Jørgen Bitsch fik lov til at trække navnet ud af kuverten, og afsløre hvem der var blevet stemt på flest gange blandt de nominerede til årets pris, og det blev 23-årige Thomas Kjer Olsen der løb med æren som årets DMU-profil.
Den samlede 9. plads ved VM i MXGP-klassen har helt sikkert imponeret mange, og har ganske givet været årsag til, at mange stemmer er endt hos den unge motocrosskører, som i til i år har skiftet til KTM.

Thomas Kjer Olsen er ikke en mand som hviler på laurbærrene. Som nævnt kunne han hverken være med til selve awardshowet, eller være med via videolink for den sags skyld. Thomas brugte nemlig tiden på at forberede sig til årets første løb, og det viste sig at være den helt korrekte beslutning, da han fik en særdeles god VM-start, med en samlet 8. plads i feltet af verdens bedste MX-kørere.

Således blev priserne fordelt i årets Dansk Motorsport Award.
Det bliver spændende at se, hvorvidt modtagerne i 2022 igen kan gøre sig på alverdens racerbaner, og interessant bliver det også, at følge de andre nominerede fra de forskellige kategorier i jagten på flotte placeringer på alverdens væddeløbsbaner.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start