Her er de nominerede til Dansk Motorsport Award - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er de nominerede til Dansk Motorsport Award

Vi ser nærmere på de to-hjulede kategorier til Dansk Motorsport Award (og et par enkelte på vand)
Nicolaus Johansen
27/12-2021 kl. 06:00

Fredag den 21. januar løber Dansk Motorsport af stablen hos Haaning Collection i Bagsværd. Showet bliver optaget, redigeret, og sendes ud på diverse platforme, herunder Facebook, søndag den 23, så alle dem som ikke er på tilskuerpladserne om fredagen, også får en chance for at kigge med.

Prisuddelingen er både for udøvere som gør sig på motorcykler og i biler, men vi vil dog her, forkusere på de som gør sig på to hjul.

Årets DMU Profil
Denne kategori er for dem som har præsteret noget ekstraordinært eller på tærskelen til at gøre det. Endvidere skal der være udsigt til flere flotte præsationer.

Første nominerede er roadraceren Simon Jespersen, som er på vej til at markere sig i verdenseliten. I år har han fået nogle wildcards til VM, og han har endda formået at køre 22 VM-point ind på kontoen.

Simon Jespersen

Thomas Kjer Olsen er nummer to på listen over de nominerede årets DMU Profil. I år er han rykket fra MX2 til MXGP-klassen som er særdeles kompetetiv. Den 23-årige dansker formåede køre sig til en samlet i 9. plads ved VM, hvilket må siges at være en vanvittig flot præstation.

Speedway danner bagtæppe for den næste som er nomineret i kategorien. Mikkel Michelsen er blandt andet nomineret, fordi han vandt EM i år, hvilket sender ham til Speedway Grandprix næste år, hvor der er store forventninger til den 27-årige falstring.

Mikkel Michelsen


Rasmus Koch som er vandscooterpilot og kæmper med til VM, er den sidste nominerede i kategorien. Det lyder måske underligt, at vandscooter hører til under DMU, men det setup ses også i andre lande, og vi har valgt at gøre det på samme måde i Danmark, hvor sporten ikke er så udbredt, men hvor folk som Rasmus Koch trodser vilkårene og gør sig godt internationalt.

Årets Motocrosskører
Mikkel Haarup er den første i denne kategori. Et brækket kraveben kunne ikke stoppe Haarup fra at gøre sig bemærket i MX2-klassen, hvor det endte med en samlet 11. plads. I flere løb har han været tæt på podiepladser og MX-køreren er nomineret på grund af sin flotte udvikling i 2021.

Mikkel Haarup og hans værktøj

Næste nominerede er en motocrosskører der er løbet med prisen før. Der er tale om Sara Andersen, der havde en sløj start på sæson ’21. Resultaterne var ikke helt som ønsket, men som en sand mester, kæmpede hun sig tilbage, og endte med en 8. plads i VM for kvinder. Den præstation krydrede Sara Andersen med at blive både dansk og svensker mester – ganske enkelt en forrygende præstation.

Nummer tre på listen over nominerede er Thomas Kjer Olsen, som også er repræsenteret i denne kategori. Igen er det hans samlede placering i MXGP, men også at han formåede at vinde et heat i VM for hold, gør at han er nomineret i denne kategori.

Malou Jacobsen

Malou Jacobsen er en kvinde med fart på. I 2021 har hun kørt med til VM for første gang, og fik en samlet 11. plads – ikke helt så prangende som Sara Andersen, men stadig en præstation man må lette på hatten for. Kørsel ved det danske og det svenske mesterskab, kastede 2 x bronzemedalje af sig.

Årets MC-Sportsvideo
For andet år i træk er det muligt at vinde prisen for årets video. Første nominerede ud af tre er Filip Legaard. Han har begået en video med hvor han og en flok venner giver den gas i Italien i en kombination seriøs træning, hygge og flotte tricks.

Team Mols er navnet på dem som gemmer sig bag den anden nominerede video i kategorien. Team Mols udgøres af Karsten og Holger Mols der er far og søn, som gør sig i sidevogns motocross. En fysisk krævende sport, hvor samarbejde naturligvis er i højsædet.

Sidste nominerede er Magnus Beck som kæmper med ved VM i hard enduro. Videoen han er nomineret for, er fra VM i Polen, hvor Magnus kæmpede sig over stok og sten til en plads som nummer 34, blandt 300 startende.

Årets speedwaykører
Dansk speedway har gennem årtier været forbundet med store præstationer, og de nominerede i kategorien årets speedwaykører er bestemt også fire stærke profiler.

Første nominerede hilste vi også på i kategorien årets DMU Profil. Der er nemlig tale om Mikkel Michelsen, der som beskrevet ovenfor, vitterligt er på vej frem.

Leon Madsen i aktion

Nummer to over de nominerede i denne kategori er en rutineret herre. Der er tale om Leon Madsen som har været inde omkring Dansk Motorsport Award mange gange. Forventningerne fra DMU’s side til den 33-årige vejlenser, er en podieplacering i SGP. Det bliver spændende at se, om det skal lykkes ham at komme ind i top tre.

Et wildcard sørgede for, at tredje nomirede i kategorien, for andet år i træk har kørt med på øverste hylde. Der er tale om Anders Thomsen der har kørt speedway siden han var blot tre år gammel. Thomsen har både et dansk mesterskab og et U21 EM mesterskab til sit navn.

Anders Thomsen

Sidste nominerede på listen er unge Mads Hansen, som kan prale af en sølvmedalje ved U21 EM, og som tørner ud for Danmark i U23 truppen.

DMU’s ungdomstalent
Denne kategori er ny til i år, og de nominerede er fra fire forskellige grene. Første kandidat er Mikkel Andersen der er speedwaykører. Han kan som 13-årig allerede skrive verdensmester og 2 x europamester på CV’et. Oven i de trofæer kan der også tilføjes danske og jyske mesterskaber. Der er altså tale om ung mand med fart på. Mikkel er i øvrigt søn af tidligere speedwaykører Brian Andersen.

Mikkel Andersen er vant til podiepladser

Storm Maymann er nummer to på listen over nominerede. Han gør sig motocross, og i en alder af 11 år har han kørt sig frem til en 7. plads ved EM-finalen i 65 kubik. Finalen blev i øvrigt kørt på Sardinien, hvor Storm og familien tog den lange tur ned sammen – et noget længere tur end Storms jævnaldrende tager, når de spiller hånd- og fodbold.

Tredje nominerede gør sig på vandet, hvor han slår sine folder i aquabike. Der er tale om Fredrik Frandsen, der vandt en bronzemedalje ved worldcuppen. Fredriks far har gjort sig i motocross før i tiden, og er en god støtte for sønnike, med sin erfaring fra motorsport.

Sidste nominerede er Nicolaj Thybring der satser alt, for at komme frem i hard enduro. I alder af blot 15 år, har han allerede masser af international erfaring. Rumænien har gjort det som Nicolajs andet hjem i 2021, hvor han har trænet og kørt løb.

DMU Præstation
Denne kategori er ny, og dækker over præstationer hen over året, eller det kan være præstationer på enkelte dage, ligesom det kan være individuelle indsatser, eller i en holdsammenhæng man har gjort sig bemærket. Det afhænger også af den sport, hvor der er leveret en stor præstation.

Første nominerede er True Cousins, som åbner kategorien med en verdensrekord. 6,74 sekunder var alt teamet skulle bruge på at tilbagelægge 402 meter på deres elektriske dragster Silver Lightning der i øvrigt kan ramme 100 km/t på under et sekund.

Til MX of Nations præsterede det danske hold bestående af Thomas Kjer Olsen, Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm en samlet 10. plads i den hårde konkurrence. Det lykkedes endda Thomas Kjer Olsen af vinde et heat til løbet, som ikke er sket før i dansk motocrosshistorie.

Bastian Bøgh Damm i aktion på egen hånd

Næste kandidat er holdet som stillede op til Quad of Nations, som minder om MX of Nations, men med fire hjul på maskinen. Holdet består af Keld Vestergaard, Henrik Mogensen og Patrick Kirk, og de tre gutter formåede at køre bronze hjem til Danmark – en helt utrolig flot præstation.

Speedway of Nations lukker kategorien, ligeledes med et tremands hold. Holdet består af Mikkel Michelsen, der dermed er nomineret i tre kategorier, Mads Hansen og Leon Madsen som stempler ind i to. De tre speedwaykørere formåede for andet år i streg, at hive bronze med hjem. Næste år skal konkurrencen afholdes på dansk grund, så forhåbentligt, kan der leveres medaljer af anden kulør.

Det danske hold til Speedway of Nations

Du kan også stemme
Hvis du gerne vil være med til at bestemme, hvem der skal rende med priserne til Dansk Motorsport Award, skal du sende en SMS til 1204 med teksten DMA. Så får du efterfølgende et link til afstemningen. Det koster almindelig SMS-takst. Der kan stemmes frem til 31/12 kl. 24,

Det bliver spændende at se, hvem der render med de eftertragtede statuetter i slutningen af januar.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start