Harley slår Indian i King of the Baggers - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Harley slår Indian i King of the Baggers

Sidste års vinder står foran en hård opgave
Steffen Olesen
16/06-2021 kl. 13:24

Sidste år så vi det ukonventionelle racerløb King of the Bagers introduceret, hvor gigantiske amerikanske ‘pølsevogne’ konkurrerer mod hinanden på racerbane.
Vildt underholdende kampe på den asfalterede slagmark, hvor det er tilladt at associere til titlen på H.G. Wells’ science fiction-roman Klodernes kamp.
Racerløbene er den mest geniale form for underholdning, når de kæmpestore V-twin bestykkede crusiere sendes på baghjul, og når kørerne kyler giganterne om på siden og skraber knæene i asfalten gennem svingene.
Se eksemplet fra sidste år, hvor Indian Challenger – som vi prøvekørte tidligere i år – løb med titlen King of the Baggers.

Som du kunne læse her på MagaCin for et par måneder siden, er det slet ikke slut med Underholdning i verdensklasse, for det superfede hylende morsomme indslag King of the Baggers køres nemlig også i år.
Dette år første løb blev kørt på Michelin Raceway Road Atlanta, hvor sidste års vinder S&S Indian Motorcycle Team køreren Tyler O’Hara sikrede sig sejren i sædet på sin modificerede Indian Challenger.
Det kan du læse mere om i artiklen, der er linket til lige nedenunder.

Som du kunne læse i forårets artikel Underholdning i verdensklasse, er King of the Baggers i år udvidet til en regulær racing serie med tre løb, og i årets første løb rendte sidste års mester Tyler O’Hara altså med sejen.
Men det var blot med et forspring på knap et halvt sekund foran Kyle Wyman, der på sin Screamin’ Eagle® Milwaukee-Eight 131 Harley-Davidson Road Glide kørte en sikker andenplads i hus.
Et løb der indikerede tæt kamp og endnu mere underholdning i verdensklasse i kommende løb.
Motorcyklerne der benyttes i King of the Baggers, er selvsagt modificerede, og vi har tidligere set herlige eksempler på, at modellerne svarer rigtig fint på gassen.

Det gik næsten galt
At motorerne i King of the Baggers vitterligt er rigtig friske, er videoen med Michael Barnes fra et opslag på sociale medier et godt bevis på.
Her øver den amerikanske roadracing veteran sig på en hurtig start i sædet på sin DTF Performance Harley… og den er vist ikke specielt let at tøjle.

Som vi så i det årets første løb, var der altså lagt i kakkelovnen til seriøst race i løbsweekenden 11.-13. Juni.
Årets anden afdeling af King of the Baggers blev i den forgangne weekend kørt på Road America i Wisconsin, hvor Tyler O’Hara igen skulle forsøge at distancere den nærmeste udfordrer Kyle Wyman.
Se hvordan det gik i videoen lige nedenunder.

Vi elsker kommentatorens “as they take these 625 pound motorcycles into turn 5”, og begejstres over hvordan færgerne åler under indbremsninger før sving, og kyles sidelæns ind i svingene.
Et løb hvor Kyle Wyman førte fra start til det ternede flag, hvor Tyler O’Hara med et par omgange tilbage desværre måtte udgå med en teknisk defekt, og hvor løbets vinder Kyle Wyman’s lillebror Travis Wyman deltog som rookie i sit første King of the Baggers ræs.

Tyler O’Hara og hans Indian Challenger er nu under seriøst pres, da Kyle Wyman i skrivende stund fører løbsserien med et forspring på 25 point til sidste års vinder.

Vi ser fem til det næste King of the Baggers event, som køres 9.-11. Juli på Laguna Seca.
Her skal Tyler O’Hara altså lægge sig alvorligt i selen for at gentage succesen fra sidste år, og derudover krydse fingre for, at Kyle Wyman styrter eller får alvorlige problemer med sin Harley.
Vi regner med, at MotoAmerica også stiller en video fra det løb til rådighed, så vi også kan dele den med vores læsere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start