Vanvidskørsel på racerbane - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vanvidskørsel på racerbane

King of the Baggers er skudt i gang
Steffen Olesen
07/05-2021 kl. 08:00

Her i landet har begrebet vanvidskørsel har fået en del negativt ladet opmærksomhed i den seneste tid.
Men betegnelsen vanvidskørsel kan faktisk også med lidt god vilje bruges i en mere positiv forbindelse.
For begrebet passer egentlig meget godt til løbsserien King Of The Baggers, der blev skudt i gang sidste weekend på Michelin Raceway Road Atlanta i USA.
Det ser nemlig ret vanvittigt ud, når en stribe modificerede pænt tunge amerikanske cruisere fyres af på racerbane.

Tyler O’Hara vandt sidste år
Hvis du synes King Of The Baggers lyder bekendt, så er det nok fordi du husker videoen med det fuldstændigt vanvittige ræs fra sidste år, hvor Tyler O’Hara efter en tur i sandkassen tidligt i løbet formåede at krydse målstregen som vinder af King of the Baggers på sin ombyggede Indian Challenger.

Sidste år blev det kun til et enkelt løb i King Of The Baggers.
Men i år er løbsserien med underholdning i verdensklasse – med den helt korrekte betegnelse Mission King Of The Baggers – udvidet til tre løb.
I artiklen der er linket til lige ovenover ser du, at det første løb efter planen skulle køres 30. April 2021 på Michelin Raceway Road Atlanta, og heldigvis har løbsarrangøren MotoAmerica efterfølgende delt en video med highlights fra løbet.
Se videoen hvor de store cruisere brutalt flås rundt på racerbane i et løb over 8 omgange på Road Atlanta i videoen lige nedenunder.

Vi gætter på at du er enig i, at det her er underholdning i verdensklasse?
He, he… kan man betegne Tyler O’Hara’s start som en “jump start”? 😉
Men vi gætter også på, at du måske lige som os er en anelse skeptisk, når en af videoens kommentatorer beskriver de modificerede cruisere som “nimble”, hvilket i denne forbindelse kan oversættes til noget i retning af agil eller let håndtérbar.

De går til stålet
Men det er sgu da ret sjauwt, at se kørerne gå seriøst til stålet på de store bøvlede crusiere udstyret med sidetasker og gigantiske kåber.
Herligt at se udskridninger over baghjulet ved gasgivning ud af svingene, se motorcyklerne fishtaile med bagenden under indbremsninger og vakle ved hurtige retningsskift.

Wyman forrest med en baghjulsudskridning under gasgivning

Og så er det totalt lårklaskende underholdning at se Tyler O’Hara forsøge at slipstreame Kyle Wyman ca. 2.15 inde i videoen.
Under løbet ser vi en intens kamp om førstepladsen med flere overhalinger mellem O’Hara på sin ombyggede Indian Challenger og Wyman i sædet på sin modificerede Screamin’ Eagle® Milwaukee-Eight 131 Harley-Davidson Road Glide.
Som vi ser lykkedes det til sidst O’hara at sikre sig sejren med et yderst beskedent forspring, men seerne får også et indtryk af, at både førere og motorcykler er ret jævnbyrdige.
Det indikerer tæt kamp og top underholdning i kommende løb.

Næste løb om en måneds tid
Løbsserien afvikles som tidligere nævnt over 3 afdelinger, og det næste løb foregår 11.-13 Juni på Road America.
Det spår vi bliver mindst lige så underholdende som det første løb, men vi kan ikke lade være med at glæde os lidt ekstra til det sidste løb, som afvikles på Laguna Seca 9.-11. Juli.
Og så krydser vi fingre for, at MotoAmerica fortsætter med at dele videoer fra løbene.

Del med en ven

En person snakker om “Vanvidskørsel på racerbane

Skriv et svar

Giver børn en ny start