Følg med i årets Dakar Rally - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Følg med i årets Dakar Rally

2024-udgaven af det berømte Dakar Rally er i gang, og du kan følge med på flere kanaler.
Nicolaus Johansen
07/01-2024 kl. 10:14

Når de hvide masser vælter ned over vores lille land, synes motorcykelsæsonen uendeligt langt væk. Men heldigvis er der i disse dage en masse af motorcykelaction at finde.

Africa Eco Race er i fuld sving, hvor du har mulighed for at følge med live, og se hvordan det går med blandt andre Harley-Davidson ambassadøren, som vil forsøge at overkomme strabadserne på nakken af en Harley-Davidson Pan America.

Som du måske ved blev Africa Eco Race søsat som et alternativ til Dakar Rally, samme år som det legendariske løb flyttede til Sydamerika grundet sikkerhedsproblemer.
Dakar Rally foregår nu i Saudi Arabien, og du har flere muligheder for at følge med.

Vildt løb og vild dækning
Femte januar lød startskuddet til 2024-udgaven af Dakar Rally, og arrangørerne lover at løbet bliver det mest udfordrende, siden racet blev rykket til Saudi Arabien, hvor de 12 etaper er i sig selv en udfordring, og 60% af de 5.000 kilometer der skal køres, er helt nyt terræn.

I år skal deltagerne igennem en særlig etape med navnet 48-hour Chrono Stage, og som navnet antyder løber den over to døgn, hvor deltagerne ingen hjælp må få fra deres teams, eller sove særligt luksuriøst – heller ikke en stjerne som Kevin Benavides.

Argentineren og alle andre skal slå lejr og klare sig på egen hånd. Men kørerne dog gerne hjælpe hinanden, som vi har set så ofte i Dakar Rally.
Lignende har vi set i tidligere års maraton etaper, men særligt for 48-hour Chrono Stage er, at deltagerne bliver spredt ud over otte forskellige lejre.

Klokken 16 på førstedagen stopper første del af etapen, og hver kører ruller til nærmeste lejr. Og klokken syv næste morgen går det løs igen, og efter 600 kilometer gøres stillingen for den særlige etape op.

Deltagerne følges tæt af kameraer blandt andet på helikoptere

Til at følge deltagerne på 48-hour Chrono Stage og de andre etaper, står der et veritabelt mediecirkus på spring i form af 560 mediefolk fra 33 lande, 130 pressefotografer, fem helikoptere og otte transmissionsbiler, som kører på kryds og tværs af sporene med 23 OB-vogne, 22 kameraoperatører og 26 on-board kameraer.
Med andre ord, bliver der masser af billedmateriale til seerne.

Her kan du se med
De danske kanaler er ikke overraskende noget nærige med deres dækning af Dakar Rally, men heldigvis er der andre muligheder.
Har du eksempelvis Eurosport i din kanalpakke er det et oplagt sted at følge med, da kanalen vil sende tre timer fra løbet dagligt.

Streamingtjenesten FloRacing dækker løbet fra start til slut og er tilgængelig på en myriade af platforme, blandt andet dedikerede apps til både Android og iOS, med mulighed for at smide udsendelsen op på husalteret.
Det koster knapt 40 dollars for en enkelt måned at abonnere, og tegner du et års abonnement, slipper du med godt 13 dollars for hver måned.

Er du for nærig til at betale for live-dækningen, kan du ganske gratis hoppe forbi Red Bull TV. For det østrigske energidrik-mærke, som mange sikkert kender, gør sig også i at dække en perlerække af ekstreme sport events – herunder Dakar Rallyet.

De har længere reportager, sammendrag og en masse andet underholdning der har med det vilde ørkenrace at gøre, blandt andet showet Into the Dust, som har længere reportager, interviews med deltagerne og meget mere.

Du kan også benytte dig af den officielle app til din telefon, hvor du kan følge med i løbets stilling live, eller få et overblik over dagens etape i video, billeder og se reaktioner fra deltagerne.

Gider du ikke små skærme, kan de samme informationer tilgås via løbets hjemmeside. Og herfra er der selvfølgelig også links til en perlerække af sociale medier, som folkene bag Dakar Rallyet bruger til at holde følgerne opdaterede.

Den danske vinkel
Uanset hvilken platform du følger med fra, bliver det spændende at se hvem der ender med i topstriden.

Siden 2016 har Toby Price, Kevin Benavides og Sam Sunderland alle vundet to gange, hvor østrigske Matthias Walkner, som du også har set i Red Bull Romaniacs, og amerikanske Ricky Brabec begge har taget førstepladsen en enkelt gang.

Set med danske briller, bliver det særligt spændende at følge med i hvordan 41-årige Thomas Kongshøj klarer strabadserne for andet år i streg – denne gang på en KTM 450 Rally Replica.
I fjor endte han på hæderlig 40. plads i tiden 57:01:57, godt 12 timer efter løbets vinder. Men vi krydser da fingre for, at sjællænderen kan holde kablet endnu strammere i år, så vi kan se ham længere oppe i klassementet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start