Endelig! MotoGP rykker til Kazakhstan - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endelig! MotoGP rykker til Kazakhstan

Løbet i Kazakhstan flyttes til anden dato, og det indiske Grand Prix aflyses.
Steffen F. Olesen
03/06-2024 kl. 08:47

Følger du en lille smule med i tohjulet motorsport på fast underlag, så har du måske også bemærket, at Sokol banen i Kazakhstan har være omtalt en del gange.

Konstruktionen af den 4.495 meter lange bane med fem højresving og otte venstresving begyndte helt tilbage i 2012, men der har været lidt bump på vejen.
For selvom man for noget tid siden kunne se en ende på det 205 hektar store projekt, og egentlig allerede havde indgået en aftale om racerløb med kongeklassens deltagelse fra 2023 til 2027, så betød en langsommelig homologeringsproces, at MotoGP måtte kvitte banen på 2023-kalenderen.

Den ærgerlige nyhed blev heldigvis akkompagneret af en god som lød, at de benhårde løb på Sokol International Racetrack kun skulle lade vente på sig i et års tid.
Med andre ord ville Kazakhstan blive skrevet på løbskalenderen allerede i 2024, og det blev den også med datoerne 14. – 16. juni, hvilket jo er lige om lidt.

Men er du en af dem, som har set frem til at se de hårde drenge gå til stålet på en ny racerbane, så skal du lige smutte ud og rette flytte krydset i kalenderen.
For på grund af oversvømmelser i den region hvor banen er placeret, har løbsledelsen valgt at flytte arrangementet til weekenden der starter d. 20. september.

Seneste opdatering af løbskalenderen

I netop den weekend lå ellers placeret et event på Buddh International Circuit i Indien, men dette er aflyst grundet “operationelle overvejelser”.

Det lyder umiddelbart mere voldsomt end det egentlig er; for at vurdere ud fra nedenstående tekst, der er sakset direkte fra MotoGP’s hjemmeside, handler aflysningen egentlig bare om dårligt vejr.

Efter råd fra regeringen i Uttar Pradesh, mens staten fortsætter sin langsigtede forpligtelse til MotoGP™, vil sporten vende tilbage til Buddh International Circuit i marts 2025, hvor vejrforholdene forventes at være optimale for både tilskuere og ryttere.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start