Årets første racerløb - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Årets første racerløb

Følelserne var uden på læderet efter Ducati's drømmestart
Steffen F. Olesen
07/03-2022 kl. 09:44

Årets første løb i kongeklassen, MotoGP, blev afviklet denne weekend på Losail International Circuit i Qatar, hvor Enea Bastianini kørte sin Gresini-Ducati over målstregen som førstemand, hvilket resulterede i en ordentlig spandfuld følelser.
Det er nemlig kun lidt over et år siden vi mistede den legendariske motorsportsfigur, Fausto Gresini, som er manden bag Gresini Racing Team. Og som du kan høre Bastianini sige i videoen herunder, så er hele teamet berørte efter sejren.

Løbet
Forståeligt nok var samtlige deltagere på stikkerne da startskuddet til årets første løb gik, og allerede på første omgang var der godt gang i festen.
Jorge Martin startede fra pole position, men måtte efter en dårlig start overlade føringen til Marc Marquez som kom først ind i sving 1, men måtte trække sig i sving 2 da han havde sin teamkammerat på indersiden.
Således kom Pol Espagaro op på førstepladsen, imens Brad Binder, som lavede en formidabel start, lagde sig på tredje.

Midt inde i al tumulten sneg Enea Bastianini sin Gresini-racer op på fjerdepladsen, og derfra kunne han, trods et par kampe med Joan Mir, se til imens kampen om de første tre placeringer udspillede sig.
Og der skulle ikke gå mange omgange førend den hurtige spanier, Marc Marquez, kom for hurtigt ind i sving 1 og lod Brad Binder rykke et skridt frem, og kort efter også lod Bastianini komme forbi.

På løbets ottende omgang faldt der ro over racerne, og hver mand havde fundet sin gruppe at køre i.
Det betød dog ikke, at ingen forsøgte at avancere, og på omgang 12 forsøgte Pecco Bagnaia at gå indenom Jorge Martin i sving 1, men tabte forenden i processen, hvorfor begge måtte en tur af banen.

Oppe i front, med ti omgange tilbage, sneg Bastianini sig forbi Brad Binders KTM, og lå nu på andenpladsen i hælene på Pol Espagaro, som ind til nu havde hygget sig i front.
Bastianini begyndte så småt at skrælle tid af, kom tættere og tættere på Honda’en i front, og med syv omgange tilbage af løbet var der kun ét sekund mellem dem.

Bastianini havde tydeligvis kun ét mål for øje, og da kørerne gik ud på omgang 17 var der lidt over et halvt sekund op til gutten i spidsen, men da samme omgang blev afsluttet var afstanden skåret ned til under to tiendedele.
Det var på dette tidspunkt, at Bastianini satte løbets hurtigste omgangstid, og hvem ved, måske Fausto rent faktisk gav en god vind med på vejen, som Bastianini hentyder til i videoen ovenfor.
Under alle omstændigheder strøg Bastianini forbi Espagaro på langsiden med fire omgange tilbage, og i et forsøg på et generobre føringen kom Espagaro for hurtigt ind i sving 1, hvorved Brad Binder kunne liste op på andenpladsen.

Herfra var løbet egentlig afgjort, hvis altså Bastianini kunne holde maskinen på hjulene, for tempoet fejlede bestemt ikke noget, og der var over et sekund ned til nærmeste udfordrer.
Det betød, at Bastianini på løbets sidste halvanden omgang sagtens kunne sænke tempoet en smule, og stadig kører over stregen som førstemand med 0,346 sekund ned til Binder.

Del med en ven

En person snakker om “Årets første racerløb

  1. Fantastisk start på sæsonen! Efter FP2 og Suzuki’s to maskiner i top 3 havde jeg forventet mere af dem. Det har i et par sæsoner været deres problem at de kvalificerede for skidt, og manglede “straight line speed” til at hænge på Ducati’erne. Men det så ud til at være løst.
    Mir kom også hurtigt med frem, og Rins fik også en okay fin start.. men så fes det lidt ud i sandet.
    Jeg havde frygtet at sæsonen ville blive et rent Ducati-show, og de kan selvfølgelig nå at skrue meget på ’22-maskinen, men efter denne weekend er det i hvert fald klart at feltet er meget tættere end jeg havde frygtet. FQ20 formår stadig at køre Yamaha’en nærmest over evne (trods et pænt underskud af hestekræfter) men når begge Honda’er og en KTM er med så langt fremme og ikke bare bliver savet over af Ducati’erne hvergang det går ligeud et par sekunder, og Aprilia også ser ud til at fortsætte deres gode fremgang fra sidste år… det ku’ blive godt, det her!

Skriv et svar

Giver børn en ny start