Legendarisk italiener gået bort - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Legendarisk italiener gået bort

Den velansete motorsportsfigur Fausto Gresini er gået bort
Steffen F. Olesen
23/02-2021 kl. 12:03

Manden bag Aprilia Racing Gresini Team og to gange Gran Prix verdensmester i 125cc klassen, Fausto Gresini, er gået bort i en alder af 60 år efter to måneders kamp med Corona.

Gresini startede sin Gran Prix karriere i 1983, og nappede sin første sejr året efter til det svenske Gran Prix.
Endnu et år skulle der gå før Gresini kunne bryste sig af titlen som verdensmester, og ikke længe efter gjorde han det igen.

Gresini kørte konkurrence race ind til 1994, og sluttede af som en af de mest succesfulde 125cc kørere i den periode, med 21 sejre, 47 podieplaceringer og 17 pole positions over 132 løb.

Men at læderdragten blev lagt på hylden var blot et skridt på vejen mod et nyt eventyr for italieneren, som siden da har været en meget velanset figur på den anden side af pit muren.

Rejsen som Team Manager startede i 1997, og holdet snuppede deres første verdensmesterskabstitel i 2001, hvor den japanske kører Daijiro Kato dominerede 250cc klassen.
Gresini havde senere hen også en finger med i spillet når der skulle krones ryttere mod enden af sæsonen, som i 2010 hvor Toni Elias kørte sejren hjem i Moto2, og otte år efter med Jorge Martin i Moto3
Afslutningsvis var Gresini også at finde da Matteo Ferrari i 2019 løb med titlen i FIM Enel MotoE.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start