Vind en rigtig rallymaskine - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vind en rigtig rallymaskine

Lyndon Poskitt sætter en motorcykel på højkant
Nicolaus Johansen
14/05-2023 kl. 06:12

Rallymaskiner, ligesom dem deltagerne høvler rundt på til Dakar Rally, er de færreste forundt at prøve på egen krop. Men har du pengepungen i orden, kan du en gang i mellem være heldig, og erhverve dig en replica udgave af de sagnomspundne maskiner, for eksempel KTM 450 Rally Replica.
Således brugte en dansker forrige år, 650.000 kr. på en fætter til KTM’en, nemlig 2022-udgaven af Husqvarna FR 450 Rally.

Netop Husqvarna har de sidste par år, mest gjort opmærksom på sig selv med adventuremaskinen Norden 901.
En gevaldig god rejsemaskine, som vi fik testet godt og grundigt sidste år.

Den efterlod os indtrykket af motorcykel som leverer formidabel komfort, stabile køreegenskaber, god balance i gruset. Og ikke mindst sporter et udseende, som kan få gang i mangt en snak på diverse parkerings, træf og shelterpladser rundt omkring i verden.

Husqvarna lod os vente temmelig længe fra første gang vi så konceptet og udgav mangt en teaservideo for den østrigske maskine med svenske aner. En lang række personligheder blev bragt på banen som levende reklamesøjler, blandt andet Mike Horn og Cyril Despres, men også englænderen Lyndon Poskitt blev kørt i stilling som ambassadør for Norden 901.

Motorcykelverdensmand
Poskitt har dog gjort sig i meget andet end at køre på stor moderne adventurebike. Den luftfartsingeniør-uddannede mand er bidt af en gal motorcykel.

Lyndon Poskitt i et tænksomt øjeblik

Han har begået sig på to hjul siden har var ti, og har prøvet alt fra enduro, trial, road racing og supermoto. I 2013 tog Lyndon Poskitt hul på en enorm rejse. Han har kørt en kvart million kilometer, besøgt 70 forskellige lande og deltaget i 11 løb undervejs. Videoerne fra hans rejser, som ligger på hans YouTube-kanal, har gjort ham berømt og højt agtet i motorcykelverdenen.

Basil
Den kvarte million kilometer blev tilbagelagt på Basil, opkaldt efter hans bedstefar, en særlig tilpasset udgave af KTM 690 Rally Replica. Maskinen har blandt en helt anden affjedring, så den både kan holde til lange dage med tung bagage, en længere bagsvinger og flere steder er stellet forstærket.

Lyndon Poskitt og Basil

Når man kører verden rundt, er man ikke altid i nærheden af en benzintank. Basil har derfor plads til hele 32 liter brændstof, fordelt på tre tanke. Til at blande benzinen med den rette mængde luft, er KTM’en udstyret med karburator fremfor indsprøjtning, da det er lettere at reparere, hvis der skulle gå noget galt langt fra hjemmefra.

Motoren er ej heller helt standard, da den med større boring og øget slaglængde kan prale med 732 kubik. Gearkassen er også ændret, så den har kort førstegear, til bedre at håndtere bøvlet terræn, og et langt sjettegear, så omdrejningerne kan holdes nede, når der spoles kilometer på et i højt tempo.

Vindercyklen er fyldt med lækkerier

Med andre ord, er Basil en helt særlig maskine, som mangt en offroad-entusiast kloden rundt, har våde drømme om. Nogle af dem, med pengepungen i orden, har kunnet blive ejer af deres egen udgave af Basil. Over ti år har Lyndon Poskitt bygget 34 eksemplarer til kunder over hele verden.

Vind din egen maskine
Englænderen har bygget ét eksemplar mere, som kan blive dit – endda for sølle 25£. Beløbet, der svarer til godt 210 kroner, giver dig et lod i konkurrencen om at vinde din helt egen specialbyggede rejse/rally-maskine. Vinderen bliver udtrukket til årets ABR Festival, som løber af stablen Warwickshire 23. – 25 juni.

Halvdelen af indtægterne fra lotteriet går til velgørenhedsprojekter udvalgt af Lyndon Poskitt. De sidste 50 % går til nye projekter, som skal blive til indhold på englænderens YouTube kanal.

Uanset hvor den heldige vinder befinder sig på kloden, bliver maskinen fragtet til den heldige kartoffels hjemadresse. Man skal dog selv sørge for at betale de afgifter der måtte gøre sig gældende i det land man bor.

Ud over den helt fantastiske hovedpræmie, er der mulighed for at vinde en hel perlerække af andre lækre præmier. Andenpræmien er en tur til Portugal, hvor du på nakken af en 450 kubik rallymaskine, får personlig træning af Hr. Poskitt. Der er også mulighed for at vinde gavekort til shoppen på lyndonposkittracing.com, adventurebeklædning fra KLIM og dæk fra Michelin.

Du finder konkurrencesiden lige her. Held og lykke.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start