Sikkert tekstil til eventyret - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sikkert tekstil til eventyret

Amerikanske Klim lancerer tekstilsæt med AAA-godkendelse
Nicolaus Johansen
31/05-2021 kl. 06:43

EN 17092:2020 – det lyder som noget, Cheminova efterlod ved Høfde 42 eller en ny særlig smitsom variant af Covid-19. Det har dog langt fra noget med kemikalier og sygdom at gøre, for de to bogstaver og otte tal dækker over de nyeste europæiske standarder for test af motorcykeltøj.

Amerikanske Klim, der er kendt for tøj i den dyre ende af skalaen, har netop lanceret en version af Badlands-serien, som yder bedste niveau af sikkerhed efter EN 17092:2020-standarden.

Et hurtigt kig på EN 17092:2020
Inden vi skal se nærmere på Badlands Pro A3, som det nye sæt hedder, retter vi for en kort stund blikket mod den nyeste standard for certificering af tøj til motorcykelbrug.

EN 17092:2020 opstiller en række krav for, hvad der skal til, for at et givent stykke motorcykelbeklædning kan opnå certificering.
Det handler blandt andet om slidstyrke, slagstyrke, syningernes kvalitet m.m.

Kogt ned til essensen kan motorcykelbeklædning få stemplerne; AAA, AA og A, hvor AAA-mærket dækker over den sikreste påklædning.
Vil du vide om detaljerne omkring testprocedurene, kan du læse mere på FEMA’s hjemmeside.

Kig efter dette mærke, hvis du vil have det sikreste tøj

Sikkerhed kontra komfort
I princippet er det let at designe tøj, som kan godkendes til AAA-niveau.
Det handler blot om at fremstille tøjet i så tykke og modstandsdygtige materialer som muligt, og samtidig glemme alt om bevægelsesfrihed og komfort.

Siden motorcyklens tilblivelse har læder været et yndet materiale at iklæde sig, da det fra naturens hånd er godt egnet til at beskytte i forbindelse med en glidetur på asfalten.

I sådan et tilfælde vil du gerne være iklædt AAA-beklædning

De gode egenskaber, huden fra døde dyr leverer, er da også grunden til, at Moto GP-kørerne og andre racertyper den dag i dag stadig iklæder sig det naturlige materiale.

Læder har dog den ulempe, at det ofte ikke er så komfortabelt. Det bliver hurtigt meget varmt, og bevægelsesfriheden er begrænset – egenskaber som ikke rimer på hverdagspendling eller lange eventyr.
Derfor er touring- og adventuretøj fremstillet i tekstil, som ikke har samme sikkerhed som læder, men til gengæld er mere komfortabelt og kan udstyres med alskens ventilation og give dig den bevægelsesfrihed, du ønsker.

Adveturepåkædning skal kunne stå imod mange forskellige udfordringer

Som motorcyklist har du derfor måttet finde dig i kompromisset mellem komfort og sikkerhed, når den har stået på indkøb af tekstilbeklædning. Men nu behøver du ikke længere gå kompromis med komfort eller sikkerhed – i hvert fald ifølge Klim.

Klim Badlands Pro A3
Det nye tøj fra Klim er udviklet med den eftertragtede AAA-certificering for øje, men samtidigt ville amerikanernerne holde fast i egenskaber, som adventuretøj er kendt for; komfort, ventilation og beskyttelse mod vejrliget.

For at nå de mål, som virker uforenelige, er Badlands Pro A3 udviklet i samarbejde med Gore, som de fleste kender fra Gore-Tex – vandtætte membraner i tøj og sko.
Resultatet er Vectran – super stærke fibre baseret på polymerer af flydende krystaller.

I det nye adventuretøj fra Klim er Vectran vævet sammen Cordura, hvilket resulterer i uset stærkt stof, og sammenlignet med det hidtidige Badlands Pro er Badlands Pro A3 17% stærkere og ikke mindst 10% lettere – en imponerende bedrift, når AAA-certificeringen tages in mente.

Som et ethvert andet produkt, Gore-Tex lægger navn til, er det nye tekstilsæt helt vandtæt. Mange, især lidt billigere produkter, forlader sig på en vandtæt liner, som du kan tage ind og ud efter behov. Klim Badlands Pro A3 er dog et lamineret sæt, hvor den vandtætte membran er en integreret del af konstruktionen.

Slagbeskyttelsen udgøres af D3O – de orange og fleksible indlæg, du måske kender fra andet motorcykelbeklædning.
I Klim Badlands Pro A3 hedder D3O’erne aero pro til efternavn, hvilket betyder at de, ud over at levere fremragende beskyttelse, også tillader liberale mængder af luft at nå frem til de områder, de beskytter.

D3O Aero Pro beskyttelse

Ventilation er et af de andre nøgleord ved det nye tekstilsæt. Adventurekørsel kan lynhurtigt blive en temmelig lun omgang, og derfor er det rart at kunne åbne for noget svalende luft.
Badlands Pro A3 er forsynet med masser af ventilationsåbninger, så luftgennemstrømningen kan tilpasses dit behov.

Eksklusivitet og dansk test
Her på redaktionen blev vi opmærksomme på det nye Klim Badlands Pro A3, da vi talte med den eneste danske forhandler af Klim; Jens Winther Automobiler.

Egentlig var det meningen, at vi skulle have et standard Badlands Pro sæt til test, men Steffen Kjeldsen, som er ansvarlig for tøjet i den roskildensiske butik, foreslog, at vi ventede på at A3-udgaven landede i Danmark.

Qua Covid-19 og containerskibe, der blokerede Suez-kanalen, har den danske premiere været stærkt forsinket.
Nu er Klim Badlands Pro A3 endelig landet, men desværre har forhandleren kun fået tre sæt! Ja, du læste rigtigt – TRE styk. Et i M, et i L og et i størrelse XL.

Det betyder to ting; dels skal du være hurtig, hvis du vil være ejer af nyskabelsen fra Klim, og det betyder desværre også, at vi ikke foreløbig kan teste det amerikanske produkt under danske forhold. Vi krydser fingre for, at det kan lade sig gøre på et senere tidspunkt.
Det nye sæt fra Klim er ikke billigt. Jakken letter din tegnebog for 12.295 kr., og bukserne koster 7.395 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start